Истинско спиращо дъха шоу сътвориха Даниил Медведев в своя титаничен сблъсък от третия кръг на Мастърса в Монте Карло.

Краен победител след зрелищните три часа и четири минути се оказа Даниил Медведев, който сломи своя опонент с 3:6, 7:5, 7:6.

Епична битка, преминала през доста интересни моменти, а Саша Зверев трябва много сериозно да съжалява за шансовете, които пропусна.

Във втория и третия сет той сервираше за мача при 5:4 в своя полза, а пък в решителния тайбрек накрая дори имаше две директни точки за печелене на срещата, но така и не го стори.

След ранна размяна на пробиви в началото на мача, Зверев нанесе решителния си удар за първия сет в шестия му гейм, когато поведе с 4:2 и в крайна сметка го спечели с 6:3.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Драмата започна във втория сет, когато в първите му пет гейма видяхме общо четири пробива - по два за всеки от играчите.

Нещата за няколко минутисе поуспокоиха, докато в деветия гейм Зверев не поведе за 5:4 и трябваше да сервира за мача.

Той обаче се провали в начинанието си и допусна рибрейк, като освен това загуби и следващите два гейма, за да сдаде сета с 5:7.

Третият сет бе по-спокоен и лишен от драма в началото си, но в деветия гейм Зверев отново проби и с 5;4 гейма в своя полза отново имаше шанса да сервира за мача.

Но и това начинание на немския тенисист се провали, защото той допусна пробив на нула и се стигна до решителен тайбрек.

Кошмарният сценарий за Зверев продължи, защото при 6:5 и 7:6 той бе на точка от спечелването на мача, а в един от тези случаи дори имаше и сервис, но отново не се възползва.

А след толкова изпуснати шансове, Зверев си плати, защото Даниил Медведев затвори тайбрека с 9:7 и взе този мач.

Ето и как изглеждат четврътфиналните двойки в Монте Карло:

Лоренцо Музети (Италия) - Яник Синер (Италия)

Даниил Медведев (Русия) - Холгер Руне (Дания)

Андрей Рубльов (Русия) - Ян-Ленадрд Щруф (Германия)

Тейлър Фриц (САЩ) - Стефанос Циципас (Гърция)