Те са част от лицата на България, успешни, любими и популярни спортисти, актьори, певци, спортни журналисти и дори Мис България, но преди всичко почитатели на тениса. Те са звездният отбор посланици на Sofia Open 2021!

"Щастлива съм, че дори в толкова труден за световния спорт период, България отново ще има турнир на най-високото професионално ниво. Отново имаме много силна схема от състезатели, между които и играчи от Топ 20! Вълнувам се и за участието на родните ни таланти, за които Sofia Open е чудесна възможност за добиване на опит, ценни победи и точки за световната ранглиста", каза Цветана Пиронкова, която е част от отбора на посланиците на тазгодишния турнир.

Снимка: Getty Images

Там попадат още и Юлиан Вергов - актьорът, който се осмелява да "предизвика" всеки голям тенисист на корта. Той е актьорът с много лица и интереси, за когото "тенисът е най-аристократичният спорт на тази планета, Sofia Open - най-силният турнир от категория АТР 250". Той е актьорът, който дори преди новата си театрална премиера ще следи битките в "Арена Армеец".

Певицата Поли Генова, която споделя, че макар да не може да играе тенис, следи повечето турнири по света заедно с баба си и дядо си.

Нейната колежка Маги Джанаварова също е част от компанията на посланиците и смята, че тенисът е един от най-интелигентните спортове със спокойна атмосфера и достойни играчи.

В звездния състав влиза и спортната журналистка и носителка на титлата "Мис България" - Гергана Гунчева, както и актьорът Ненчо Балабанов.

Най-добрият български гимнастик, шесткратен участник на Олимпийски игри и носител на един сребърен и три бронзови олимпийски медала Йордан Йовчев през 2020 г. бе част от демонстративен мач на централния корт в "Арена Армеец", а сега отново е посланик на турнира.

"Тенисът за мен е уникално красив и прекрасен спорт, който изисква много широк спектър качества - изключително голям интелект, креативност, вяра, позитивизъм, тактика, психическа устойчивост и огромна жажда за победа. Тенисът дава много емоции, но и възможност да го практикуваш на една по-зряла възраст като мен", споделя Йордан Йовчев.