Това са "Трите мача за уикенда" - каймакът от препълнената с големи мачове чаша на следващите три дни. Както е всяка седмица по терените на Европа.

В новата ни поредица дербитата са вече на свой собствен терен в Dir.bg.

Те ще ви вълнуват като развитие и резултат, но и ще бъдат шанс да покажете познания и да спечелите награди.

Ще ви казваме какво мислим ние и ще ви питаме как ги виждате вие...

В първия епизод на "Трите мача" се включихте масово и с желание, а победителят бе само един.

Сега ви предлагаме следващата порция футболен екшън и отново ви каним да се пробваме в прогнозите.

Манчестър Сити - Тотнъм, събота от 19,30 ч по Диема спорт 2

Притежателят на магическия требъл от миналия сезон с всички трофеи от английския футбол срещу вицешампиона на Европа. Ако съдим по последните им сблъсъци, чака ни нов екшън, престрелка с голове и ярък футбол.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18427554/0131/bg

Сити победи Тотнъм два пъти във Висшата лига, но "шпорите" отмъстиха сладко на четвъртфинал в Шампионската, където гледахме един от великите мачове не само на миналия сезон - 4:3 за Сити с отменен от ВАР гол в добавеното време...

Сега двата тима се срещат рано-рано, но между тях си тлее съперничество.

Тук наистина може да се очаква всичко, като само едно е сигурно - ако искате да гледате футбол с огромно качество между два от най-съдържателните модерни тимове в света, не пропускайте мача.

Черно море - Лудогорец, неделя от 20,30 ч по Диема спорт

Тук нещата стават интересни, макар и на друго ниво и по друг параграф. Или по-скоро - не параграф, а полиграф.

Скандалът от края на миналия сезон още е пресен, като Черно море извади опитните си асове за гостуването в Разград и шампионът мина без напрежение с 4:1 към титлата. После стана скандалът с детектори, недоизказани неща и т.н.

Но е факт и друго - на "Тича" Лудогорец падна два пъти през пролетта и определено не е любимото място за гостуване на хегемона във футбола ни от последните години.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448292/0131/bg

Спартак (Москва) - ЦСКА (Москва), понеделник от 20 часа

Ето тук говорим вече за истинско дерби по всички закони в дебелите книги. Ако предишните два мача са изключително интересни по чисто футболни и други, не чак толкова футболни причини, този си е градска класика. Битка за честта на Москва между двата най-силни представителя на града като публика и присъствие.

И Спартак, и ЦСКА не са в идеално състояние, но това никога не е имало значение, когато дойде дербито. Мачовете им са непредвидими, а скучните равенства почти липсват през новия век.

По трибуните също никога не може да е безинтересно, омразата и съперниеството са пословични.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18382133/0131/bg

Както вече знаете, "Трите мача" ви предлага и игра с награди - за петима от вас, които покажат прецизност в прогнозите.

Трябва само да познаете изхода от трите мача в класическата права колонка с крайни резултати 1/X/2 и може да се окажете с една от наградите. Важно е да публикувате прогнозите си най-късно до час преди началото на първия от трите мача в коментар под публикацията с видеото във фейсбук страницата на corner.bg.

В случая това означава, че спираме да приемаме прогнози в коментарите ви точно в 18,30 часа в събота, час преди да започне английският екшън Сити - Тотнъм.

Много, много любопитни детайли преди трите дербита, както и нашите прогнози за мачовете - вижте във видеото.

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА НИ ТУК