Бившият номер едно в света на тениса Марат Сафин се е превърнал в една от най-интересните личности за интервюиране не само в Русия.

В последните 2-3 години Сафин все по-често излиза от наложената от самия него изолация и говори по различни теми, като е неподправен, винаги с мнение.

А и говорим за човек, който не е в рамката на типичния спортист - бивш политик, бизнесмен, настоящ пътешественик и човек с широки интереси.

Интервюто му за медията Sports.ru вероятно е било замислено като спортно, но... Сафин си е Сафин.

"В момента съм в Москва, бях в Испания в последно време, но след въвеждането на извънредното положение там нещата станаха много трудни - говори пред медията Марат. - Наказват хората, че излизат от дома си, има някаква паника. На 17 март успях да се прибера, преди да затворят границите." 

А какво е мнението му за случващото се, за пандемията? Точно в Испания тя взе голям брой жертви - над 18 000... Не го ли притеснява това?

"Кое да ме притеснява, че всички ще умрем ли? Или, че идва краят на света? Всичко това ми е малко смешно... Виждам нещата по-различно. Програмирано е всичко, което се случва.

Още преди 5 години Бил Гейтс каза какво ще стане, че идват епидемии, после пандемия. Няма да има ядрена война, а ще имаме нов враг - пандемия. Хората, които владеят света, са подготвени за всичко това.

Форумът в Давос бе точно две седмици преди да започне всичко и вирусът да стане известен на света. Там всичко е указано и показано. Да не би Бил Гейтс да е гадател? Не, просто е имал информация и се е готвил за това."

Теория на конпсирацията? О, да - Сафин се развихря тепърва в своето обяснение на ситуацията.

"Защо пускат 5G? Следващата стъпка са наночиповете. Крачка по крачка, натам вървим. Огледайте се, не виждате ли - народите са в паника, както някой иска да бъде.

Ще ни сложат чипове, вероятно вече дори не през телефоните, а с ваксини. На никого не натяквам мнението си, просто си имам мой начин на мислене и наблюдения. Чета много, има доста теории и аргументи по темата в интернет."

Сафин продължава със свята теория, която нарича "световен заговор".

"Вижте само световните лидери - разбират се кой колко маски да купи, съветват се един друг... Но аз мисля, че има хора над тях, над Тръмп, Путин и Меркел, които ние виждаме. Други хора движат нещата. Стопаните на парите в момента са и стопани на света. Винаги е било така, просто сега взимат нещата в ръцете си."

Интервюто вече отдавна не е спортно, но пък няма как журналистите от Sports.ru да прекъснат Сафин, който борави с думите не по-зле, отколкото навремето с ракетата на корта. И говори неща, които доста стряскащо контрастират с това, което виждаме, четем и чуваме около себе си.

"Онези хора, разните Ротшилдовци и Рокфелеровци, това са истинските управници. Наричайте ги както искате - масони, илюминати, Клуб 300, Клуб Рим. Имат много имена. Пак ви връщам към речта на Бил Гейтс от 2015 г. Там всичко е предвидено. Но никой тогава не е обърнал сериозно внимание.

Не разбирам и защо се учудвате на думите ми, много хора по света мислят като мен. И като казах за Гейтс, можете да се поинтересувате кой е той, дали не е създал преди време Световния алианс за ваксинации и имунизации, коя е майка му... Как се е появил Microsoft. Няма мистика, послушайте и прочетете какво казват умните хора. Кисинджър, Бжежински... прочетете."

И? А след всичко това, накъде?

Какво е мнението на Сафин за бъдещето на човечеството?

"Ще блокират много от нещата, които сега свободно правим - смята бившият номер едно в тениса. - В Ню Йорк реално вече не се търгува с пари, само с карти. Много авиокомпании ще фалират, ще намалеят драстично възможностите за полети и пътуване.

Идва ерата на изцяло виртуалните пари и пазари. Ще ни следят много лесно, ще знаят всичко за нас. В момента вече го правят, но ще става много по-зле."

Снимка: Getty Images/Guliver Photo