Обвинителката на Кристиано Роналдо, която разкри подробности за изнасилване от португалската суперзвезда, ще заведе дело срещу него 9 години след случая.

Новината е на CNN и идва 72 часа, след като адвокатът на Катрин Майорга описа пред германското списание Spiegel подробности за нощта на 12 юни 2009 г.  в Лас Вегас, както и за извънсъдебното споразумение, което тя е подписала, получавайки 375 000 долара за мълчание по темата.

В петък, 28 септември, делото е заведено в Кларк Каунти, САЩ, като се оказва, че в Лас Вегас има открита процедура по разследване от преди 9 години срещу "неизвестен извършител".

В новите си показания Катрин е написала, че няколко пъти е казала "не", както и, че Роналдо и се извинил след акта и казал, че "обикновено е джентълмен"...

Тя е отишла в мезонета, който португалецът държал с приятели, заедно с голяма група други момичета от партито в нощния клуб бар Rain на хотел Palms Casino Resort.

Вече е ясно още, че на сутринта след случилото се в Лас Вегас, Майорга е подала жалба в полицията, а в близка клиника е минала изследвания, за да бъде удостоверено, че е изнасилена.

И на двете места не е идентифицирала Роналдо, страхувайки се за сигурността си. 

Медицинска сестра от клиниката е потвърдила версията на Катрин, като нейните показания са включени в заведеното в петък дело.

Оказва се, отново по информации на Spiegel и CNN, че Кристиано е наел цял отбор от "хора, които решават проблеми" - детективи, адвокати и PR специалисти, които са се заели със случая.

Катрин Майорга е била наблюдавана, за да се следи всеки неин контакт и дали няма да потърси медии или полиция, и да наруши споразумението за мълчание.

Обвинението, внесено преди дни, е за "тормоз на уязвима психически персона", както и "причиняване на особено силен емоционален стрес". Вероятно ще има и обвинение в "изнудване и опит за подкуп".

Катрин Майорга е на 34 години, от Лас Вегас, с дълга тъмна коса и зелени очи, разкрива Spiegel.

Доскоро е работила като детска учителка, но е напуснала заради депресивно състояние.

Години след инцидента е посещавала психотерапевт, потвърждава пред CNN член на семейството.

Няколко снимки на папараци от нощта се появиха в социалните мрежи, както и в Spiegel, а списанието прати хора, за да говорят с Катрин. Тя избягала и се заключила в дома си, ужасена от репортерите.

Немското списание не спира да показва доказателства за историята, с която взриви новините през уикенда.

Едно от тях е медицинското заключение от клиниката във Вегас на 13 юни сутринта. То още не е публикувано, но изданието твърди, че го притежава.

Друго е кореспонденция от мобилни телефони преди споразумението да бъде подписано. Според изданието, адвокат на Роналдо му пращал SMS-и от Вегас за това как вървят преговорите за сумата, която да бъде преведена на момичето за мълчание.

Първият гласял: "950 000 долара". След което Кристиано написал в отговор: "Би трябвало да е доста по-малко!".

В крайна сметка се стига до почти тройно сваляне на "цената" от отбора адвокати на звездата.

Spiegel разполага и с документ, с който споразумението е скрепено - имената вътре са променени и то е между "Сюзън К." и "Топър", като и двете крият истинската идентичност на страните. Но германското списание твърди, че подписът отдолу е автентичен и е на Кристиано Роналдо.

И, не на последно място. Германците твърдят, че имат документите за превода на парите - 375 000 долара, от компанията на адвокатите на Роналдо към фирма на Британските Вирджински острови, познат данъчен рай за офшорни операции.

Според CNN Катрин няма право да говори, защото процедурата по разследването на случая е отворена, а и след внасянето на съдебния иск, вероятно това е изискване към нея от правосъдните органи на САЩ.

Коментар от страна на звездата или негови представители няма, въпреки че в Португалия се появи версия, "доверена от близък човек".

Да, Роналдо наистина е платил и е участвал в споразумението, но - защото е бил заплашен от учителката Майорга, че тя ще го изнудва и занапред.

Историята - въпреки, че е с 9-годишна давност, тепърва изглежда ще набира скорост в публичното пространство.