Сезонът на Григор Димитров дотук не върви според очакванията, наслоени след отличната му 2017-а в ATP тура. Българинът не губи сериозни позиции в ранглистата и в момента е №6, стартирайки календарната година като номер 3.

Но нито една титла в турнир от ATP за 2018-а, в сравнение с предишната, когато взе цели четири. Включително и Финалния "Мастърс" в Лондон, побеждавайки по пътя си четирима играчи от топ 10.

Това са причините, които карат заклетите фенове на тениса да се съмняват дали Григор не е докоснал пиковата точка на потенциала си, а сайтът tennisworldusa попита и читателите си по темата. Анкетата е категорична към момента:

64.97 процента отговарят с "не, има още много какво да се очаква от него в кариерата му", а 35.03 - с "да, това е върхът на потенциала му".

При условие, че Григор е едва на 27 години, а на първите позиции в мъжкия тенис са Роджър Федерер (36) и Рафаел Надал (32), а последният турнир от Големия шлем бе спечелен от Новак Джокович (31), не може да се каже, че времето на българина за големи неща изтича.

Напротив - хора като Хуан Мартин дел Потро (№4 в ранглистата, 29 г.), Кевин Андерсън (№5, 32 г.), Марин Чилич (№7, 29 г.) и Джон Иснър (№8, 33 г.) доказват, че можеш да гониш пика на развитието си и около 30, а и след тази граница.

Показателно - в топ 10 в момента Григор е третият най-млад тенисист след Александър Зверев (№3, 21 г.) и Доминик Тийм (№9, 24 г.).

А вашето мнение какво е? Гласувайте в анкетата ни.