В продължение на 29 дни сърцето на спортния свят, а и не само, туптеше в ритъма на световното първенство по футбол, което се проведе в Катар.

Да, часът и мястото на срещата бяха необичайни, предизвикаха недоумение във фенове, специалисти и играчи, но се оказа, че Мондиалът е великолепен.

Фактът, че той се игра в зимния сезон, в който можем да отделим максимално от времето си да гледаме мачове бе в наша услуга, а за качеството на играта помогна и че главните действащи лица са в разгара на сезона с най-добра спортна форма.

Освен че гледахме страхотни двубои на най-силните отбори в света, не ни липсваха и драматичните епизоди - ранно отпадане на някои от големите грандове, необичайни герои и интрига до последно.

Всички тези страхотни моменти родиха и супер кадри от фотографите, които ви предлагаме да разгледате.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ КЛЮЧОВИТЕ МОМЕНТИ НА МОНДИАЛА >>>

Катар ни даде възможност и да се насладим на една различна култура, която беше допълнена от тези на държавите-участнички. Имаше я дивата страст на южноамериканските отбори, колорита на африканските и чистата любов на феновете от Азия. Може би единствените, които разочароваха, бяха европейските фенове със своята малочисленост и не особено високи децибели. Добър пример беше четвъртфиналът между Англия и Франция, в който се чуваше какво си подвикват играчите.

Шампионската титла на Аржентина беше една достойна черешка на тортата заради цялостното представяне на отбора и драматизма на техния път към върха.

Но това е само един от епизодите, за който футболните фенове ще си спомням десетилетия напред.