Тази нощ в САЩ ще се проведе една от най-грандиозните галавечери в историята на ММА. Ако сте привърженици на зрелищата, понякога брутални и без никаква милост, не пропускайте този мач.

Това ще е боят на годината.

Един срещу друг ще се изправят двамата най-популярни бойци в момента - Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов, а какво по-подходящо място за подобно събите от Лас Вегас.

Мачът ще бъде в ранните часове на неделя - започва в 5 българско време и ще бъде излъчен по Max Sport 2.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ексцентричният ирландец Конър Макгрегър определено е лицето на този спорт в последните години. Той е голямата суперзвезда, медиен любимец, като освен това е и страхотен боец.

В последните близо две години обаче Конър няма мач в октагона. Последният бе на 12 ноември 2016-а, когато победи Еди Алварес.

В този период Макгрегър бе зает да печели слава и стотици милиони, участвайки в най-скъпия мач или по-скоро шоу, това срещу Флойд Мейуедър. Неслучайно на пресконференция в петък, ирландецът наперено обяви пред репортерите:

"Кога планирам да съм милиардер? Ами... надявам се до пет години."

Той има 24 ММА мача, 21 от тях завършиха с победи, 18 с нокаут.

Макрегър е и първият боец, който едновременно притежава титлите в две различни категории - перо и лека. Именно последният му мач срещу Алварес му донесе пояса в лека категория.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ирландецът обаче бе лишен от титлите си заради дългото отсъствие от октагона, а тази в лека категория бе спечелена от състезаващия се за Русия Хабиб Нурмагомедов.

Хабиб е Авар, роден в кавказкото градче Силди.

Той държи най-дългата победна серия в спорта - 26 победи от 26 мача. 30-годишният боец е идол на цял Дагестан и на хората от всички кавказки народи, а популярността му в социалните мрежи отстъпва единствено на тази на Конър.

Нурмагомедов е сред най-популярните спортисти в Русия. Владимир Путин е негов фен, а президентът на Чечня Разман Кадиров е негов личен приятел.

Известен със своята скромност, той е тотална противоположност на медийната звезда Макгрегър. Хабиб е двукратен световен шампион по бойно самбо, кадър на кавказката школа по борба.

Аварският орел, както го наричат мнозина, излиза преди мачовете си с традиционната за родния му регион шапка. Голям фен е на футболните Реал (Мадрид) и Анжи Махачкала.

Снимка: Instagram

Залогът в мача, който се очаква да счупи всички ММА рекорди по приходи е титлата в лека категория, но враждата между Нурмагомедов и Макгрегър няма да стартира с влизането им в октагона тази нощ.

Над 3,5 милиона абонамента вече са факт за платено телевизионно излъчване само в САЩ, като е възможно да се мине и 4-милионната бариера.

Преди години двамата демонстрираха взаимно уважение, но с натрупването на победи, Нурмагомедов се оказа сред най-сериозните опоненти на Конър в леката категория. Това промени отношенията, а всичко ескалира през април и "случката с буса".

Снимка: Twitter

Тогава, видимо извън кожата си, Конър хвърли стол по автобус, който тръгваше от паркинг, натоварен с няколко бойци. Сред тях бе и Хабиб.

Столът счупи стъкло на буса, от което пострада Майкъл Киеза, а срещу Конър бяха повдигнати обвинения от съда в Ню Йорк.

Всичко се размина с глоба и обществено полезен труд, но това разпали голяма война между двамата бойци, а основната причина е гневът на Конър за отнетата му без бой титла в лека категория.

Макгрегър е далеч по-активният в словестните престрелки, които са типичнов негов стил.

Терорист и дивак са често подмятания към Нурмагомедов от страна на ирландеца, Конър дори го нарече и мъртвец, доста пъти се подиграваше с произхода му и с религията му. Хабиб е дълбоко вярващ мюсюлманин.

Омразата между двамата е налице, като те многократно заявиха, че какъвто и да е изходът от мача, няма да има поздрав и ръкостискане след него.

Скандали имаше и преди официалната пресконференция, когато ирландецът закъсня с 30 минути, а Хабиб нямаше намерение да го чака и си тръгна, наричайки поведението на Макгрегър "неуважително".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ексцентричният иралендец не му остана длъжен. Страхливец и глупак бяха най-меките обиди, имаше и доста нецензурни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фаворит на букмейкърите преди сблъсъка е Хабиб Нурмагомедов с коефициент 1.62 срещу 2.30 за Макгрегър.

Силата на идващия от Дагестан боец е на земята, именно това е голямата слабост на Конър.

Нурмагомедов държи и рекорда за тейкдауни в UFC в един двубой, сваляйки на земята Абел Трухийо 21 пъти - типичен възпитаник на кавказката школа.

Силното оръжие на Конър не е тайна за никого - юмруците му и като цяло мач в изправено състояние.

Безспорно шоуто във Вегас е гарантирано, а ранното ставане няма да е напразно.

Конър Макгрегър - Хабиб Нурмагомедов, неделя от 5 часа по Max Sport 2.