Довечера в зоната на десния бранител на Бразилия срещу белгийците ще видите Фагнер Консерва Лемос - един татуиран биткаджия, който не се отказва никога да гони до последно и най-безнадеждната топка.

Да знаете - заслужава уважението ви този човек.

Преди 45 дни той не подозираше, че ще е на Световното. Първи избор в зоната на десния бранител бе Дани Алвеш, а втори - Данило. Трети... вероятно някой като Алекс Сандро от "Ювентус", който е ляв бранител по визитка, но може да играе и отдясно.

Алвеш обаче се контузи тежко в началото на май, а когато селекционерът Тите обяви състава на Бразилия, името на Фагнер предизвика фурор в дома му - видеото обиколи социалните мрежи.

Цялата рода, облечена във фланелки на селесао, отпразнува новината - нашето момче отива на Световно!

А след първия мач на Мондиала, завършил 1:1 с Швейцария, Фагнер получи титулярно място. И вече в три двубоя не го изпуска.

На 29 години, това е първият му и последен шанс да стане шампион на планетата.

Десният бранител на "Коринтианс" не е и мечтал да го има, след като въобще е чудо, че е жив.

Когато е на 6 години, малкият Фагнер рита на улицата пред дома на семейството в Капелиня, един от най-размирните и бедни квартали на Сао Пауло. С него са брат му и най-добрият им приятел, момче от съседната къща.

Топката отива в двор на малко магазинче, а при опит да я издърпа, масивно стъкло се чупи и пада върху ръката на детето. Раната е толкова дълбока, че е чудо, че цялата ръка не е отрязана.

Фагнер припада, а майката на съседското хлапе, която по Божията воля е медицинска сестра и не е на смяна в онзи ден, оказва първа помощ. Таткото на Фагнер спринтира, а малкият е в болница след не повече от половин час. Според лекарите, минути са го деляли от смъртта заради загуба на кръв.

Следва дълга операция, а 24 часа по-късно - още една, за да бъде спасена ръката му.

Месеци след това хлапето не може да я изпъва и да стяга юмрука си. Но поне е живо!

Година по-късно се налага нова, още по-скъпа операция. Връзките при ставата на лакътя не са зараснали правилно и детето не може да прави нищо с ръката си. Бащата продава семейния автомобил, за да плати интервенцията.

В следващите 8 години, чак докато навърши 15, по три пъти в седмицата Фагнер върви по 32 километра (16 в едната посока) до центъра за рехабилитация. Съчетава го с тренировките в "Коринтианс", който го харесва на 10. Въпреки проблема с ръката.

На 17 г. дебютира в мъжкия отбор и с една от първите си заплати си прави огромна татуировка, която изцяло покрива всички белези. Така раните от миналото са скрити.

Месеци по-късно решава да направи голям татус и на другата си ръка и сега "ръкавите" му са симетрични.

Днес семейството се гордее с момчето, което някога едва оцеля. Той преследва мечтата - да стане шампион с Бразилия.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/25554-48238-4748/033200