Скандал разтърси ЦСКА часове след трансфера на доскорошния играч на клуба Антон Недялков при големия конкурент от последните два сезона - шампиона "Лудогорец".

Известен фен на "червените" атакува с нападки Христо Стоичков, акционер в клуба в момента и легендарен играч на ЦСКА.

Единственият българин със "Златна топка" не крие, че имаше роля при преминаването на Недялков в САЩ, в състава на "Далас" през януари. Сега привърженикът на отбора Росен Петров написа в социалните мрежи, че отново Камата е в основата на сделката в Разград.

А тя наистина е сензационна, след като Недялков отиде в Щатите едва преди половин година, а и е човек от школата на "Литекс", израснал във футбола и благодарение на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев.

Обвиненията предизвикаха буря от коментари и разделиха феновете из социалните мрежи, като реакцията на Стоичков не закъсня.

"Не слагайте името ми там, където не му е мястото - изригна Камата пред БНТ. - Не съм говорил от шест месеца с Антон Недялков. Не знам какви са намеренията и на президента на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Неговите проблеми не са мои. Призовавам Гриша Ганчев да излезе и каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. Чакам това да стане в най-скоро време, защото ако не стане, работата значи е гнила."

Минути по-късно чрез официалния сайт на клуба, Ганчев наистина "излезе", като краткото му обръщение гласеше:

"Уважаеми г-н Стоичков,

Искам да Ви информирам относно розово бразилската серия, която мъчи Вашето съзнание, а именно, че Вие като акционер в най-големия Български футболен клуб по никакъв начин не сте получавали възнаграждение по простата причина, че в последните години 31-кратният шампион не е раздавал дивиденти. Бъдете сигурен, че в момента, в които се получат такива, ще бъдат разпределени справедливо спрямо участието на всеки един от акционерите в клуба. Бъдете здрав.

Винаги ваш фен!".

Всеки може да тълкува думите на боса на ЦСКА както пожелае. Вероятно не сме чули и прочели последните мнения по темата.

Същевременно днес отборът на новия треньор Нестор Ел Маестро изигра първата контрола от лагера си в Австрия, като победи с 3:0 японския "В-Варен Нагасаки". Головете вкараха Тиаго, Кристиан Малинов и Едвин Джеси.