Кристиано Роналдо даде първото си голямо интервю като играч на "Ювентус" пред клубната телевизия.

Португалската суперзвезда тренираше досега с част от отбора, който се включи по-късно в подготовката, и не участва в американското турне.

Роналдо ще дебютира на 19 август срещу "Киево" в първия кръг на сезона в Серия "А" след трансфера си за 117 млн. евро от "Реал".

"Това е голям клуб - започна Кристиано, актуалният носител на "Златната топка". - Когато бях дете, много го харесвах и исках един ден да играя тук. И ето, сега съм част от този фантастичен отбор. Щастлив съм.

Това не е просто най-големият клуб на Италия. Той е един от големите на света, затова и решението ми бе лесно. Тук е невероятно, виждам в първите дни всичко, което очаквах да видя.

Нямаше един конкретен момент, в който да съм решил, че напускам Мадрид и идвам в Торино. През годините се е случвало няколко пъти да играя срещу "Ювентус" и на всеки от тези мачове имах усещането, че тифозите ме харесват.

Един от тези двубои бе през пролетта, когато вкарах гола със задна ножица тук. Това бе невероятно. Помня този ден съвсем ясно, никога не ми се бе случвало да отбележа попадение на един отбор и неговите фенове да ме аплодират.

Това усещане и до днес остава в мен. От този момент харесах "Ювентус" още повече, макар да знаете, че винаги съм харесвал клуба. Преди много години почти бях подписал с този отбор...

Детайли като този, когато феновете ме аплодираха, вероятно съставиха цялостното ми решение. Не знам дали е бил ключов момент, но беше важно. Много е приятно привържениците, клубът и съотборниците ти да те харесват, да те обичат. Сега го усещам вече като част от "Юве".

Какво ще кажа на тифозите ли? Ще бъда концентриран върху това, което правя добре и професионално вече толкова години. Ще опитам да направя този отличен отбор още по-добър. Това ми е работата. Едновременно с това, нека заедно опитаме да се насладим на всеки един момент, в който нося екипа на "Юве".

Първият ми гол ще дойде естествено, въобще не мисля за това. Аз ще бъда готов за първия мач, естествено. И няма значение дали първият гол ще дойде тогава или в някой от следващите двубои.

Това е моят начин - винаги бъди готов, бъди на върха на възможностите си, бъди във форма и помагай на отбора да печели мачовете. Така е вече 15-16 години. Така беше и в "Манчестър Юнайтед", така бе и в "Реал". Не мисля да променям нещо в "Юве".

Трябва да съм подготвен и във форма, в което никой не бива да се съмнява. И да започваме - трябва да спечелим трофеи, което е и моята цел тук.

Хората са различни, в клуба се чувства семейна атмосфера. Всички се познават, всички са приятни и е някак различно. Вече срещнах и феновете, хареса ми как ме посрещнаха.

Доволен съм от всичко тук.".

 

Гледай футболните дербита от италианската Серия А само по спортните канали на А1.