Кой да бъде новият треньор на националния отбор по футбол? Вероятно този въпрос може да влезе в "Стани богат" някъде около кота 50 000 лв., но как да ограничиш отговорите само до четири?

След катастрофалното представяне в Лигата на нациите през този месец, БФС отново е пред избор за нов селекционер. Ясен Петров подаде оставка след 2:5 от Грузия у дома във вечер, за която написахме (и не само ние), че вероятно е най-срамна като резултат за футболния тим на България.

Откъде да знаем, че четири дни по-късно няма да успеем да победим митничари, учители, строители и т.н. хора на труда, които съставляват националния на Гибралтар?

И така - нямаме треньор, а ни трябва такъв най-късно за септември, когато са последните два мача от този турнир. След това се задават квалификациите за Евро 2024.

Ясно е, че решението няма да дойде бързо. Няма смисъл, според разбиранията във футболния съюз, да се плаща заплата на треньор през юни, юли и август, като той започва да работи реално едва през септември.

Вариантите? Споменават се имената на Димитър Димитров-Херо, който вече е бил на поста, на Николай Киров - един от наставниците с репутация от новата вълна у нас, а и свободен, Илиан Илиев (който обаче отказа поста преди 2 години), както и на селекционера на младежите Александър Димитров.

Георги Иванов-Гонзо също е вариант, а и е най-безавариен за БФС - сега си е директор, води два мача, на практика няма да се налага ново назначение...

И, разбира се, може да имаме друг българин на поста. Или чужденец, което се е случвало само веднъж в последните 60 години (Лотар Матеус). И което, очевидно, Борислав Михайлов не приема особено радушно като вариант.

А той работи отлично за страни като Унгария и Грузия (това го видяхме от първа ръка), нали?

Питаме вас: Кой да е новият треньор на България? Или поне - какъв да е профилът му?

Можете да отговорите в нашата анкета или в коментари под статията, както и във Фейсбук страницата на Corner.bg.