Както и се очакваше, стотици хиляди аржентинци изпълниха улиците на Буенос Айрес, за да се сбогуват с любимия си Диего Марадона.

Ковчегът с тялото на великия футболист бе положен в правителствения дворец "Каса Росада", обгърнат в националния флаг на Аржентина, както и екипи на Марадона с цветовете на Бока Хуниорс и националния тим.

Още от ранни зори местно време, пред двореца се извиха опашки от скърбящи фенове, решили да кажат последно сбогом на своя герой. Първоначалният план бе вратите да отворят в 7 сутринта, но заради многото хора, те отвориха с около час по-рано.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО >>>

Мерките на правителството в този ден нямат значение, те нямаше как да спрят всички футболни фенове, боготворящи своя Диего Армандо Марадона.

Опашката пред двореца е километрична, като се очкава пред ковчега на Марадона да премина шестцифрен борй хора.

Снимка: АР/БТА

Фенове на всички местни отбори, хора от всякакви прослойки, млади и стари. Всички са тука заради своя герой.

Покрай "Каса Росада" се наблюдават какви ли не емоции. От ревящи на земята мъже, до такива, пеещи песни в чест на Марадона.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: АР/БТА

Пред самия ковчег реакции също са смесени. Някои падат на колене, други ридят неконтролируемо, трети просто казват "благодаря". Някои махат, изпращат целувки, или просто тихичко подминават, бършейки сълзите си.

Мнозина хвърлят цветя, шалове, екипи, шапки. Един от феновете дори свали тениската, с която бе облечен, за да я хвърли към ковчега, пазен от жандармерията.

Хиляди родители доведоха и невръстните си деца, за да бъдат част от историческия момент. А цялото поклонение ще продължи още десетки часове, защото опашката по улиците на Буенос Айрес е огромна.

Снимка: Getty images

Правитлството изкара полицията, която има за цел да опази реда, но и това не предотврати сблъсъците. Все пак на този етап няма сериозни ексцесии.

Един от най-силните кадри на деня (главната снимка) определено е този между прегърнатите фенове на Бока Хуниорс и Ривър Плейт, бършещи взаимно сълзите си. Може би само Диего Марадона може по такъв начин да обеидни тези хора, които във всеки друг ден са врагове.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: АР/БТА