Тя е името-парола в женския тенис на България за последното десетилетие. Понесе щафетата след сестри Малееви. Екипът на Corner се срещна с дългогодишната първа ракета на България и полуфиналист на "Уимбълдън" Цветана Пиронкова.

Мястото не бе случайно подбрано... По време на турнира Sofia Open, в коридорите на "Арена Армеец" Цвети промотира своята модна марка "Pironetic" на специално изграден щанд. С добре познатата ослепителна усмивка, тя раздаваше автографи на българските и чуждестранните фенове, които посетиха турнира.

Интересът към нея и дрехите бе много голям, което наложи интервюто ни да е в леко екстремни, та дори "полеви" условия. Постоянно прииждаха фенове, които желаха афтографи, снимки и разговор с пловдивчанката. Не успяха да нарушат концентрацията на Пиронкова обаче и тя застана срещу въпросите на Dir.bg. Цвети говори за новото си начинание в модата, за женския тенис, за турнира Sofia Open, за представянето на българите и предизвикателствата пред себе си. Разговорът с нея е увлекателен и пролича амбицията, която я води към новите вълнуващи начинания.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С ФОТОСИ НА ЦВЕТИ КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ И МОДЕЛ НА ОБЛЕКЛАТА, НА КОИТО Е ДИЗАЙНЕР>>>

Снимка: Sofia Open

За турнира Sofia Open:

Много е вълнуващо да съм тук в залата, макар и не като състезател. Радвам се, че имам възможността да наблюдавам турнира. Това ми е първия досег с професионалния тенис от близо две години. Тази публика, която толкова ми липсва, я срещам тук. Радват ми се и е много вълнуващо. Питат ме кога ще се върна на корта и ми пожелават успех с новото начинание. Искам да им благодаря, че ме подкрепят и в това, по начина, по който ме подкрепяха и на корта.

Много е важно да има такъв турнир. Особено за младите ни играчи, които се представиха много добре и показаха голям растеж спрямо миналата година. Тук е мястото, в което те имат досег с тенис от най-високо ниво. Играят срещу състезатели от първите 50 и представянето им е много положително.

Снимка: Личен архив

Бъдещето им зависи най-вече от тях. Имат потенциал и го показаха. Адриан Андреев игра много добре срещу състезател от топ 50 и малко не му достигна до победата. Александър Лазаров постигна две победи срещу много добри съперници и игра срещу своя идол Вердаско. Пожелавам им да работят с удоволствие и да продължават да се развиват.

За модната линия Pironetic:

Идеята се роди преди много години.

Това си ми е мечта, която в един момент реших, че трябва да реализирам. При първото свободно време решихме с моя съпруг да действаме. Ето че 2 години по-късно дадохме старт. Работим по това да ставаме все по-добри, по-интересни и да предлагаме по-добри неща.

Снимка: Личен архив

За женския тенис днес:

Нивото се покачва със всяка изминала година и конкуренцията е жестока. Представянето на Наоми Осака е изненадващо предвид възрастта й. Вече спечели два големи Шлема и е на първо място в ранглистата. Не са много жените, които в модерния тенис могат да постигнат толкова на такава крехка възраст. По начина, по който играе, очаквам да продължи да постига такива неща.

Наоми е казвала, че Серина е нейният идол и сигурно се стреми към нещо такова.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С ФОТОСИ НА ЦВЕТИ КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ И МОДЕЛ НА ОБЛЕКЛАТА, НА КОИТО Е ДИЗАЙНЕР>>>