Скандалът около Кристиано Роналдо и обвиненията, че е изнасилил момиче преди 9 години, се появи някак от нищото в събота, но не дава индикации да е приключил.

Адвокатът Марк Стовал запали фитила на вайръл новината, след като в интервю за германското списание "Spiegel" разкри за изнасилването от 2009-а в хотел в Лас Вегас. Той назова и името на момичето - Катрин Майорга, която обаче не е стигнала до съд на Роналдо, а е взела 375 хиляди долара след извънсъдебно споразумение.

Американското издание "New York Post" се разрови в историята и ден след публикацията на "Spiegel" продължи разкритията.

Оказва се, че в Лас Вегас продължава да има отворена процедура по разследване на сигнал за такова изнасилване. Просто нищо не се е случило по него за девет години! Катрин Майорга е от града, но в последните 48 часа е изчезнала, закривайки профилите си в социалните мрежи.

"New York Post" обаче се е добрал до още интересни подробности, след като е пратил репортерите си във Вегас.

Включително до показания на двамата, запечатани от адвокатите при извънсъдебното споразумение. В тях има шокиращи неща, ако може да се вярва на американския вестник.

"Той ме извика в банята след партито, на което имаше и други хора - разказва Майорга. - Съблече се и ме накара да пипам пениса му. След това опита да свали бельото ми и се нахвърли върху мен.".

Близки на Катрин разказват пред изданието още, че в показанията на Роналдо за споразумението ясно е записано: "Тя каза "не" няколко пъти", с което звездата признава, че е правил секс с нея против нейната воля.

"Spiegel" също не изоставя темата, с която взриви пространството първи, като потвърждава, че при запитване по темата до полицейската прес служба в Лас Вегас отговорът е бил: "Не можем да ви дадем информация, защото това е отворена процедура на разследване".

Кристиано Роналдо също се включи във вихъра на скандала и в лайвчат каза няколко думи на феновете си в инстаграм. "Фалшиви новини. Това са хора, които искат да бъдат популярни заради моето име", казва на английски език във видеото нападателят на Ювентус.