Още не са отшумели страстите от зрелищните мачове в груповата фаза и осминафиналите вече чукат на вратата.

В забързания ритъм на Мондиал 2022 не остава много време за равносметка, а и едва ли някой успява да опази ума си бистър при тази бясна серия от мачове. А когато всичко приключи, за историята ще останат спомените и...снимките.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ С НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ НА СВЕТОВНОТО

Армията от фотографи в Катар се старае да улови всеки един интересен миг около и на стадионите, а крайният резултат е наистина впечатляващ. И макар същинската фаза тепърва да предстои, някои от кадрите определено вече имат легендарен статут.

Снимка: Getty images

Като например контактът между топката и перчема на Роналдо, който не се оказа достатъчен за ФИФА, за да запише гола на сметката на 5-кратния носител на "Златната топка". Или пък милиметрите, с които топката остана в игра при втория гол на Япония срещу Испания, оказал се фатален за...Германия. Колкото за колорита по трибуните - той просто трябва да се види.

В журналистиката неписано правило е, че една снимка казва повече от хиляда думи. Затова, без да губим повече време, ви оставяме да се насладите на емблематичните фотоси, събрали в себе си емоцията и магията на Мондиал 2022.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ С НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ НА СВЕТОВНОТО

Getty Images