Срещата се проведе в "Арена Армеец" в София, а това бе трети успех от три мача за нашите национали. По този начин България финишира с 9 точки на 1-ото място в група "А" и ще спори с Германия на полуфиналите.

Националите ни успяха да вземат първата точка в мача, но испанците бързо изравниха – 1:1. Постепенно Испания поведе с 5:3, но след това последваха силни минути за нашите момчета и България съумя да обърне до 6:5.

Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6 в полза на България. Постепенно разликата набъбна до 4 точки – 12:8, а при разиграването при резултат 14:11 в полза на България, нашите национали показаха на няколко пъти отлична игра в блокада и взеха точката за 15:11.

Последва нова точка за България и така втората техническа пауза дойде при резултат 16:11 в полза на националите ни. След това прекъсване испанците намалиха до 13:16, но след отлично отиграване на Тодор Алексиев България поведе със 17:13. Последваха още три точки за нашите момчета и разликата набъбна до седем точки – 20:13. До края на гейма разликата се увеличи още повече, а в крайна сметка България спечели първия гейм с 25:16.

Вторият започна равностойно, като двубоят вървеше точка за точка, а в крайна сметка нашите национали имаха предимство от 8:6 по време на първото техническо прекъсване. Испанците се представяха по-силно в сравнение с първия гейм, но България също действаше отлично и успя да вземе аванс от три точки на втората техническа пауза – 16:13.

В следващите минути разликата се увеличи до пет точки в полза за нашите национали (21:16), заслуга за което имаше Владимир Николов, който се отчете с две страхотни отигравания. Испания намали на 17:21, но след отлична атака на Матей Казийски България отново поведе с пет точки – 22:17. В крайна сметка националите ни спечелиха и втория гейм, като резултатът от него бе 25:20 в полза на България.

Националите ни стартираха силно и третия гейм, а по време на първото техническо прекъсване България имаше преднина от четири точки – 8:4. В следващите минути националите ни се представиха много добре и разликата в резултата се увеличаваше все повече, като по време на второто техническо прекъсване България водеше с 16:9. До края на гейма националите ни продължиха да са по-добрият тим на терена и го спечелиха 25:16, а по този начин грабнаха и победата с 3:0 в мача.

Така България ще се изправи срещу Германия на полуфиналите. Двубоят е утре от 20:45 часа. В другия полуфинал пък ще спорят Сърбия и Италия, информира Novsport.

Радо Стойчев: България ще играе на финал

Матей Казийски: Играхме без напрежение

Андрей Жеков: Тотално надиграхме Испания