Женският ни национален отбор по волейбол изигра изключително силен мач, но за съжаление отстъпи с 2:3 гейма от Бразилия.

Двубоят бе трети за момичетата ни от олимпийската квалификация, като драматичната среща завърши при резултат от 13:25, 25:22, 29:27, 21:25, 8:15 в отделните геймове. ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК >>>

След двете поражения с по 0:3 от Белгия и Турция на старта на тази олимпийска квалификация, очакванията бяха младият български тим да запише поредна тежка загуба, при това срещу големия фаворит Бразилия.

Все пак говорим за отборът, който игра финал на последното Световно, както и на Олимпиадата в Токио, но днес родният тим, с няколко тийнейджърки в състава, успя да докара бразилките до тайбрек.

Нищо не предвещаваше тов след края на първия гейм. Той бе спечелен от Бразилия с 25:13 по абсолютно категоричен начин, а след две победи с по 3:0 в първите два мача, изглеждаше, че това ще се случи и днес.

След катастрофалния първи гейм сякаш напрежението от родния тим падна, а момичетата ни заиграха доста уверено, с ясното съзанание, че няма какво да губят срещу тим като Бразилия.

И всичко това даде резултат. Въпреки ранната преднина, България успя да изравни резултата в средата на гейма, но това не смути бразилките, които след това поведоха с 21:16.

От тази позиция сякаш нещата отново бяха загубени, но тук последва изключителната серия на момичетата ни, които от реализираха осем поредни точки и поведоха с 24:21.

А в основата на всичко това бе едно 18-годишно момиче в лицето на Микаела Стоянова, която шокира бразилките със смелите си атаки, а след пропуснатия първи геймбол, България реализира втория шанс за 25:22.

Отличното представяне от момичетата ни продължи и в третия гейм, който бе най-оспорваният в мача.

Снимка: FIVB.com

През цялото време нещата се развиваха точка за точка, а при 24:23 България получи своя геймбол и шанс за обрат.

Шансът не бе реализиран, а това се повтори и при 25:24, както и при 26:25, когато нещата изглеждаха решени, но с атрактивен удар с крак бразилките се спасиха, а след това обърнаха, за да се доберат до геймбол от своя страна при 27:26.

Момичетата ни обаче не трепнаха. Те направиха три поредни точки, последната от които директно от сервис, за да обърнат развоя на мача и да поведат с 2:1 гейма на Бразилия.

Но дори при 2:1 в наша полза бе ясно, че трудното тепърва предстои и това се доказа.

Вторите в света взеха четвъртия гейм с 25:21, за да вкарат мача в тайбрек, където просто се разправиха с родния тим и с 15:8, успяха да запишат трета поредна победа.

За нашия тим е ясно, че с три поражения шансове за Олимпиадата няма, но представянето от днешния ден, най-вече от младите момичета в състава със сигурност е позитивен знак, че този отбор има нужния потенциал.

Снимка: FIVB.com