България губи Алекс Грозданов до края на волейболния турнир Лига на нациите, след като центърът е получил травма при доста странни за този спорт обстоятелства.

24-годишният ни играч е с разкъсване на връзка в коляното, причинено от сблъсък с играч на Канада в мач от същата надпревара миналата седмица. Възстановяването на Алекс ще отнеме месец, което означава, че няма как да играе в мачовете от Лигата на нациите.

Грозданов е ключов играч за нашите, той е трети в класацията на блокировачите в цялата надпревара.

Новината за неговото отсъствие съобщи селекционерът Николай Желязков, който днес говори пред медиите преди старта на втория етап от турнира за България. Мъжкият ни тим приема в "Арена Армеец" Иран, Бразилия, Австралия и САЩ от утре до неделя в столицата.

Дотук сме с четири загуби от първите четири срещи.

"Очаквам да направим първата победа в София - каза на брифинга треньорът на нашите. - Много тренирахме, много се раздават момчетата в подготовката и всимки очакваме тази победа. Напрежение винаги има и ще има във всички мачове. Смятам, че сме подготвени.

Не само срещу Австралия и срещу Иран, а имаме мачове срещу САЩ и Бразилия, в които ще дадем най-доброто от нас. Ако успеем в София да вземем 2 победи, а освен това да спечелим нещо от двубоите със САЩ и Бразилия, това ще е добро постижение.

Владислав Иванов се завръща в състава ни за двубоите в София, но загубихме друг важен играч - Алекс Грозданов."