Голямата звезда на волейболния отбор на България Цветан Соколов призова за подкрепа към младия ни тим и изказа мнение, че съставът ни показва огромно желание и потенциал за сериозно израстване.

Нашите загубиха и четирите си мача на старта на Лигата на нациите в Канада, а сега предстоят четири срещи в София - от 21 юни до 26 юни, в същата надпревара.

"Аз съм сигурен, че на родна земя, пред собствена публика нещата ще стоят по коренно различен начин. Момчетата ще усетят подкрепата - каза Соколов, който е контузен и няма да играе и в тези двубои. - Надявам се да зарадваме публиката, сигурен съм, че ще дойдат много хора. Ние сме в момент на подмладяване на отбора.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА С МАЧОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ >>>

Момчетата се раздават страшно много. От видяното от предишните мачове мога да потвърдя, че се вижда голям потенциал и огромно желание. От това, което виждам - всеки един на игрището се раздава на максимум, със страхотно желание, със страхотен хъс, което наистина е най-важното. И както ви казах - победите ще дойдат скоро.

За мен назначаването на Николай Желязков за селекционер е много добър избор. Българин е, отделно - играчите го познават. Имат страхотно отношение един към друг, има взаимно разбирателство между треньора и играчите. По време на тайм-аут се разбират с две думи, само с поглед знаят какво трябва да направят, къде трябва да отидат, ако говоря принципно за блок.

Това е много положително за един отбор - да имаш добри взаимоотношения с треньора. Да вярваш на треньора, това е най-важното. Ако състезател вярва на треньора, това значи, че винаги ще дава максимум от себе си за него.

Желязков пое отбор, който е изцяло подновен. Трябва да му дадем тази вяра, това търпение, да му дадем картбланш да направи своя избор как да играем, да покаже своята система на игра. Нека да бъдем малко търпеливи към него. Аз също имам вяра в него, и то огромна. Зная неговите виждания - как иска да изглежда този отбор. Виждания, които лично на мен много ми харесват."

За своето възстановяване, Соколов заяви:

"Надявам се да се върна за Световното първенство. В момента се готвя по индивидуален план. Възстановявам се от контузия в гърба, която получих през сезона. Надявам се да съм готов на сто процента за подготвителния лагер и най-вече за самото световно".

България среща Иран (21 юни), Австралия на 24-ти, САЩ ден по-късно и Бразилия на 26 юни в София в следващите си четири двубоя. Всички са от 20 часа в "Арена Армеец".