Президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров може би няма изобщо да се кандидатира за нов мандат.

Шефът е начело на спорта в България от 17 години, но срещу неговото управление се надигна вълна от недоволство от над 50 клуба, които събраха подписи за изборно Общо събрание на федерацията.

Лазаров не желае да се конфронтира с опозицията, която се обедини около кандидатурата на Любо Ганев.

Двамата работиха заедно в последните години, като легендарният играч бе натоварен и с големи правомощия и отговорности около организацията на Световното първенство миналата година у нас и в Италия.

Борислав Кьосев, друг голям играч от близкото минало, а сега член на Управителния съвет, заяви пред btv, че е възможно да се кандидатира за поста.

"Аз съм Боре Кьосев, не Данчо Лазаров, не Любо Ганев - каза бившият капитан на ЦСКА и националния отбор. - Ако трябва, и ако сметна, че е доре за волейбола, ще внеса кандидатура, както го направи Любо. Какво да ми пречи за това? Занимавам се с бизнес, разбирам от отношения, нямам проблем с хората...Ако преценя, мога да го направя."

Той също потвърди ширещата се във волейболните среди теория, че настоящият президент вероятно сам ще сдаде поста.

"Говорил съм с Данчо Лазаров, той се чувства изчерпан и няма да тръгне да вреди на волейбола", призна Боре Кьосев.

На 20 декември много въпросителни около управлението на волейбола ще паднат, когато последното за годината заседание на Управителния съвет трябва да определи дата за избори. Те се очакват през януари, след като мине Олимпийската квалификация в Берлин на мъжкия ни национален отбор.