Европейският шампион по волейбол Италия победи с 3:0 България в Лигата на нациите при мъжете, като мачът в полския град Гданс не успя да докосне дори час и половина.

Биха ни за 75 минути, като в отделните геймове резултатът бе 15:25, 20:25 и 23:25. Първите два минаха като миг, а едва в третия оказахме сериозна съпротива и имахме дори шанс да спечелим. Но младите ни играчи се огънаха при 22:19 и допуснаха обрат.

Най-резултатни за тима ни бяха Мартин Атанасов с 13 точки, Александър Николов с 11 и Радослав Парапунов, който завърши с 5 т.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА>>>

За Италия голям мач направи Юри Романо (13), но Алесандро Микиелето (12) и Даниеле Лавиа (също 12) имаха важен принос в точните моменти.

Нямаше никаква логика нещата да са различни в Гданск, след като България бе с една победа и 7 загуби преди мача в турнира. Италианците са в отлична форма и вече са 7-2, а и те нямат притеснения за класирането си за финалната фаза, на която са по право като домакин.

Дотук в 9 мача победихме единствено Иран в София, но все пак имаме 6 т., което означава, че сме преди Австралия в битката да не сме последни в класирането (те са с 2 т.). А това е много важно, за да не отиваме на допълнителен турнир, в който да играем още мачове, при това със залог, преди основното меню за лятото - световното в края на август и началото на септември.

Добър резултат за нас днес дойде от Япония, където Канада загуби от Аржентина с 1:3 и не записа точки в актива си. Това е тим, с който също сме в пряка надпревара, също с 6 точки.

На България остават три мача до края на надпреварата. Пак в Гданс срещаме Словения в четвъртък от 18 часа, в петък с Нидерландия от 15 ч и в събота с Китай от 15 часа. И трите двубоя ще бъдат предавани по MAX Sport 3 HD.