Лоренцо Мичели остава треньор на женския ни национален отбор по волейбол и през 2023 година.

Такова решение бе взето от Управителния съвет на родната федерация, който след драматично гласуване на днешното си заседание, остави италианеца на поста.

По време на заседанието внимателно бе разгледана и анализирана работата на Мичело, който през тази година успя да запази мястото на женския ни волейболен тим в турнира Лига на нациите. Момичетата ни финишираха на 13-а позиция в турнира, а по време на Световното първенство се класираха 17-и.

След гласуване 10 от членовете на Управителния съвет за дали своя глас "за" Мичели, други 10 са били "против", а един е гласувал с въздържал се.

В тази ситуация под внимание се е взело мнението на президента Любо Ганев, който е гласува за оставането на Мичели начело на отбора.

"Договорът на Мичели бе с опции да бъде продължен при класиране в осмицата на световното, или при класиране за Лигата на нациите. Нашият отбор бе поканен да влезе в Лигата, запази своето място за следващия сезон и това бе предпочетено като довод от членовете на УС за продължаване на договора му", коментира президентът на БФВ Любо Ганев.