България взе изключително важна и много трудна победа с 3:1 срещу Финландия на Евро 2023, вдигайки на крака няколко хиляди шумни фенове в залата във Варна.

Съперникът направи мача кошмарен за отбора на Пламен Константинов, имаше много драма и нервни изблици, но всичко завърши добре за нашите след 28:26, 27:25, 15:25, 25:16.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

Така след загубата от Испания с 1:3, отборът ни събра три точки с първата си победа на турнира, но който сме един от четирите страни-домакини. Предстоят още три мача в група В, като в събота срещаме Украйна, в неделя излизаме срещу Хърватия, а във вторник - срещу Словения.

Четири тима имат по три точки - ние, испанците, словенците и финландците, а хърватите са с две, след като днес победиха с 3:2 Украйна.

Първите два гейма днес бяха "влакче на ужасите" от увеселителен парк, прекарвайки ни през цялата гама на емоциите. В първия изоставахме дълго, но при 22:22 изравнихме. Последваха два геймбола за Финландия, ние имахме един, преди от втория да затворим първата част - 28:26.

Втората не бе по-малко драматична, като отново мина през геймболи в двете посоки, преди с 27:25 пак отборът ни да вдигне победно ръце.

И когато мислехме, че сме ги пречупили, тези корави типове направиха невероятен трети гейм, в който ни разбиха с 25:15, а нервите предизвикаха Пламен Константинов почти да влезе на терена.

Но България реагира като голям отбор и в четвъртия гейм стори същото на финландците, което ти ни причиниха в третия. Разликата стигна 10 точки и нямаше съмнение кой ще е победител далеч, преди крайното 25:16 да узакони това.

Победа и загуба на старта - така се диша по-спокойно, преди да дойдат оставащите три мача в групата във Варна.