Олимпиадата в Париж следващото лято ще премине без българско участие във волейболния турнир.

Това стана ясно след поражението с 0:3 от Канада, което волейболистите ни претърпяха в провеждащата се в Китай олимпийска квалификация.

С 21:25, 17:25 и 18:25 в отделните геймове, родните волейболисти се простиха с и без това неособено големите си шансове да ходят на Олимпиада.

До момента в квалификацията от пет мача родният тим записа победи над Китай и Нидерландия, но и три тежки поражения с по 0:3 от Полша, Аржентина и Канада. 

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Така крайна позиция на някое от първите две места в тази група за България няма да има, както няма да има и наш волейболен представител в трета поредна Олимпиада.

Канадците от своя страна се превърнаха в големия фаворит за класирането след общо четъвртата си победа, колкото има и лидерът в световната ранглиста Полша.

Снимка: volleyballworld.com

Днес мачът започна равностойни и първият гейм вървеше точка за точка, а пречупването за родния тим дойде при 20:21.

Носена топка бе отсъдена в полза на канадците, в това число прибавяме и две отлични атаки на противника, а всичко завърши Стивън Маар с красив пайп за 25:21.

Подобно и на мачовете с Полша и Аржентина, негативното развитие на първия гейм съвсем обезвери нашите, които до края на мача така и не се противопоставиха на Канда.

В втория гейм "кленовите листа" дори поведоха с 10 точки при 17:7, за да спечелят в крайна сметка с 25:17.

В третия гейм пренина чак от 10 точки нямаше, но през цялото време канадците поддържаха аванс от 3 до 5 точки, а в самия край го увеличиха, за да затворят мача с 23:18 в третата част.

Снимка: volleyballworld.com