MAX Sport добавя към своята програма най-доброто национално първенство по волейбол SuperLega Credem Banca.

Телевизията ще излъчва мачове от SuperLega Credem Banca през настоящия и следващия сезон или до края на сезон 2023-2024. Италианското първенство по волейбол се смята за едно от най-силните в света и е дом на няколко от най-добрите български състезатели и треньори.

Сред представителите ни в SuperLega са Матей Казийски от Itas Trentino (Трентино), Александър Николов от Cucine Lube Civitanova (Лубе Чивитанова), Аспарух Аспарухов от Pallavolo Padova (Падуа), Алекс Грозданов от WithU Verona (Верона) и наставникът на Верона - Радостин Стойчев, който е най-успешният ни треньор на клубно равнище.

Преките предавания ще започнат тази събота (4 февруари) с мача между лидера в класирането Sir Safety Susa Perugia (Перуджа) и Gas Sales Bluenergy Piacenza (Пиаченца), който ще се излъчи от 19:00 часа по MAX Sport 1. MAX Sport ще излъчи също полуфиналите и финала на Купата на Италия по волейбол.

SuperLega е най-новото допълнение към първокласното спортно съдържание на MAX Sport. Спортните канали излъчват Лигата на нациите по волейбол за мъже и жени, Шампионската лига по волейбол за мъже и жени, както и Евроволей 2023.

Настоящият сезон в SuperLega Credem Banca е 78-ият в историята. Лигата включва 12 отбора и включва две фази - редовен сезон и плейофи. Първата фаза се провежда от октомври до март по схемата "всеки срещу всеки", като се играят по два мача между всяка двойка при разменени домакинства. Последният в класирането изпада в долната дивизия през следващия сезон. Настоящите фаворити са Перуджа, но за титлата се борят още Трентино, Пиаченца и действащият шампион Лубе Чивитанова.

В края на редовния сезон най-добрите осем отбора се класират директно за плейофите по класическата схема - 1-ви срещу 8-и, 2-ри срещу 7-и, 3-ти срещу 6-и и 4-ти срещу 5-и. Четвъртфиналите, полуфиналите, мачът за третото място и финалът се играят в серии от пет мача. Най-добрите три отбора във финалното класиране (според Teams Ranking System на SuperLega, която включва и резултатите от редовния сезон), се класират за Шампионската лига по волейбол.