България не успя да вземе златото на Европейското първенство по волейбол до 17 г., след като загуби финала от Франция с 1:3.

Атмосферата в зала "Христо Ботев" бе като за голям мач, препълнени трибуни и много силна подкрепа за младите ни лъвове. Сред 2-те хиляди фенове бяха и Любо Ганев, и Красен Кралев, министърът на спорта.

Водени от селекционера Мартин Стоев, българските момчета не се трогнаха от ролята на фаворит, отреждана преди началото на съперника. В първия гейм допуснаха изоставане и загубиха, въпреки че настигнаха съперника около 18-ата точка (20:25).

Последва най-силният период на българите, които взеха втората част с 25:23 и вдигнаха залата на крака.

Третият гейм бе ключов, на моменти изглеждаше, че отива към нашите... но в решаващи моменти Франция взе аванс и при 25:20 пречупи българите. Вероятно пречупи е и точната дума.

В четвъртата част отборът ни нямаше сили - психически, а и физически след тежкия съботен полуфинал и прекрасния обрат над Полша.

Този гейм бе и най-бърз, и най-неприятен - 13:25.

Селекционерът на България Мартин Стоев бе спокоен, но видимо разочарован след края на финала:

"Два гейма играхме, след се пречупихме. Франция игра по-добре и спечели. На този етап те са по-добър отбор от нас, но не с много. Липсваше ни малко атаката, омекнахме там. В посрещане се справихме. Среброто е по-добро от бронз, но боли повече, защото да завършиш финал със загуба е тежко. Благодаря на момчетата, че играха достойно. Да са здрави и да напредваме.

Поколението е добро."