Розалин Пенчев ще играе в "Сеск" (Рио де Жанейро) през следващия сезон. 23-годишният волейболен национал на България е едно от петте нови попълнения на отбора, който никога преди него не е имал чужденец в състава си.

"Много съм щастлив да стана част от семейството на "Сеск" - коментира Пенчев. - Рио е вълнуващо място, ще срещна нови хора, които имат различен манталитет и различна култура. Искам да работя по най-добрия възможен начин. Искам да разкрия моя потенциал и да спечеля шампионата.".

Розалин е в разширения състав на България за Мондиал 2018, на което сме домакини заедно с Италия през септември. Списъкът бе обявен по-рано днес от селекционера Пламен Константинов.

За Пенчев Южна Америка не е непозната територия, след като през миналия сезон той игра в аржентинския "Персонал Боливар". С него дори стигна финалите на Световното клубно първенство.

"Сеск" завърши на третото място в шампионата на Бразилия през миналия сезон, след като загуби полуфиналната серия от "Сеси" (Сао Пауло) - по-късно спечелил титлата. В редовния сезон новият отбор на Розалин Пенчев бе с втори показатели.