Пламен Константинов запази спокойствие след ужасяващото начало на Евроволей от страна на родния национален тим.

България донякъде шокиращо, но не незаслужено с оглед показаното, загуби с 1:3 гейма от Испания и не успя да се възполза от домакинския фактор и пълните трибуни във Варна.

Родният тим изиграха доста слаб мач, което и Константинов отчете, но все пак напомни, че с оглед формата на първенството, нищо още не е загубено.

От нашата група, в която освен Испания, са още отборите на Украйна, Словения, Финландия и Хърватия, ще се класират четири тима, което запазва сериозните ни шансове за място в елиминиациите.

"Според мен слабата ни игра се дължи най-вече, че не успяхме да издържим на сервиса на Испания и не им отговорихме със сервиз след като те ни натиснаха. Те играха по-освободено, играха, според мен, на максимум риск, получи им се всичко. Поздравления за испанците.

Не е само наша заслуга със слаба игра, аз мисля, че те ни натиснаха и след първоначалния натиск ние не можахме да отговорим по същия начин. Сбъркахме много сервизи. Оттам това, което вкарвахме те го посрещнаха добре. Когато тръгнахме да вкарваме и да не грешим те посрещаха идеално, имаха отличен сайд-аут и атака.

Имаше притеснение безспорно, но аз го казах, че очаквам началото да е трудно, защото има напрежение като домакин. У домакинът има повече напрежение в първи мач, отколкото при другия отбор. Те играха освободено, ние - под напрежение. Това се отрази най-вече на сервиза. Очакванията ми бяха, че ще има такъв момент, но, че ще можем да пречупим и да обърнем мача. Може би ги изпуснахме в четвъртия гейм, когато ни паднаха две топки леки от подсигуряване и тогава те направиха четири точки разлика. Отново им тръгна сервисът, изпуснахме момента, донякъде бяхме пречупили развоя на мача. Изпуснахме си момента в четвъртия гейм.

Няма да коментираме съдийските грешки. Не, не е съдията, имаше отсъждания, които са коментируеми, но не е съдията. Първият проблем е в нас, а не в съдията. Най-хубавото е, че тази грешка в началото е поправима. Ако беше да изиграеш такъв фатален мач в директна елиминация, тогава ще е непоправима. Надявам се и имаме възможност да я поправим", каза Константинов.