Билетите за мачовете в България от мъжкото европейско първенство по волейбол през лятото вече са в продажба.

България е съдомакин на шампионата заедно с Италия, Северна Македония и Израел, като турнирът е от 28 август до 16 септември. Мачовете на родна земя ще се играят в "Двореца на културата и спорта" във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя.

Откриващият мач край морето е на 29 август от 20,30 часа - в него България посреща Испания. Следващите срещи на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички двубои на българския национален отбор са от 20,30 часа.

Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.

Цените на билетите са изключително привлекателни, като на феновете са предложени различни атрактивни опции. Билетите за мача на откриването във

Варна на 29 август от 20,30 часа, в който България приема Испания, са по 25 лева и 30 лева (в зависимост от категорията). Пропуските за всяка среща от дните с по двама мача са на цени от 20 лева и 25 лева. Дневен билет за два мача е на обща цена от 30 лева.

За феновете на българския национален отбор, които искат да посетят всички мачове на нашите, е налична опцията "Следвай отбора си", включваща петте двубоя на България от групата. Цената на този пакете билет е 80 лева (за категория 2) и 100 лева (за категория 1).

Има и вариант "Билет за груповата фаза", който е на цена от 210 лева, в която са включени всички 15 мача във Варна.

Феновете имат шанс да изберат и специално пакетно предложение "Евроволей България", чиято цена е 300 лева. В нея се включват 15 мача от груповата фаза, четири осминафинала и два четвъртфинала.

Деца до 7 години влизат без билет, на възраст от 8 до 18 години, както и пенсионери (над 65 години) - с 50 процента намаление от цената на билета.