Радостин Стойчев наруши мълчанието си след уволнението от "Модена Волей" преди дни и публикува изявление, в което представи своята гледна точка по случая.

Припомняме, че волейболистите на "Модена" поискаха публично уволнението на българския специалист, след което последва реакция от президента на клуба Катя Педрини.

"Случиха се много неща през тази седмица и предпочетох да изчакам няколко дни, за да отговоря на огромните обвинения спрямо мен от някои играчи, появили се в по телевизията в Модена.

Дължа го на себе си, дължа го на семейството си, дължа го на феновете на Модена Волей и на хората, които през тези дни ме подкрепят страшно много.

Това предаване във вторник вечер не беше свързано със спорта, а беше персонална атака, деликатно организирана, в която бяха изложени частични и тенденциозни факти, предадени по изключително грешен начин. Една атака, за която не ми беше дадена възможността да отговоря по директен начин.

На следващия ден получих съобщение от клуба за прекратяването на контракта заради "правилна причина", в която бях обвинен в сериозни нарушения. По-специално, обвинен съм в неправилна работа с физическото състояние на играчите и в липса на уважение към президента на отбора и главен директор. Публичното съобщение на клуба за уволнението на треньора прикрива правомерността на решението, което е ясно неоснователно и има единствената цел компенсациите по договора за следващите две години и последните месеци на тази година да не бъдат изплатени.

Не това е мястото, където трябва да оспорвам обвиненията, но искам да се знае, че тези нападки ги чух за първи път от един от играчите по време на това телевизионно предаване. Никой от управляващите клуба не ме беше обвинявал в описаното поведение.

Искам да покажа неверността на тези нападки по подходящия начин и да приема личната отговорност, защото знам и мога да докажа какво се случи наистина. Знам как съм се държал през цялата година и знам как работих всеки ден: с влагане, отдаденост, професионализъм и уважение към всички.

Знам, че не съм перфектен и не претендирам да бъда, но винаги съм работил с убеждението, че работя за доброто на клуба и отбора.

Свикнал съм да поемам отговорността, но не мога да приема такова поведение от страна на играч, който е причинил толкова много проблеми на клуба и на отбора със собственото си спортно поведение.

Изненадва ме и обвинението за липса на уважение към президента. Винаги съм изпитвал голяма почит и обич към нея. Същата почит и любов, която тя демонстрира към мен до вечера, в която бе подписано писмото за уволнението.

Да играеш в зала "Палапаини", в храма на волейбола, бе най-голямата чест за мен. Нещото, от което ме боли най-много в този тъжен епилог, е това, че няма да мога да завърша един проект, създаден от Президента Катя Педрини и в който вярвах абсолютно

Благодаря на Модена и на публиката, която ме подкрепяше тази година

Радостин Стойчев".