Българският национален отбор по волейбол записа трета загуба в груповата фаза на Европейското първенство, на което страната ни е съдомакин.

Родният тим падна с 0:3 от фаворита в групата Словения, с 29:31, 22:25, 30:32 в отделните геймове.

Макар България да изигра много силен мач срещу словенците, родният тим не успя да спечели така важните му поне два гейма, с което ще заеме четвъртото място в тази група "В", провела се изцяло във Варна.

А това означава, че след четири дни, отново в морската ни столица, България ще има много тежък осминафинален сблъсък срещу олимпийския шампион Франция.

Но за тази тежка среща виновен е само и единствено родният тим, който допусна шокиращи загуби срещу отбори като Испания и Хърватия, а макар днес да игра добре, просто не съумя да се справи с с перфектния тим на Словения, спечелил всеки един мач в тази група, губейки общо само един гейм.

Снимка: БТА

 

Първият гейм в мача бе истинско шоу за публиката, с драматичен развой и волейбол на най-високо ниво.

Първо България взе ранен аванс, след това в средата на гейма словенците имаха преднина от две точки, докато мощен сервис със 131 километра в час на Цветан Соколов не означаваше 15:15.

И така геймът продължи да се равива точка за точка, докато словения не се добра до първия геймбол при 24:23.

Алекс Николов обаче ни остави в играта, а това се повтори в още пет случая. Словения получаваше геймбол, но българската атака си вършеше работата и геймът не свършваше.

Пропукването дойде при 30:29, когато Алекс Николов прати топката в аут и така България загуби драматичният първи гейм, преминал през доста инфарктни моменти и видео разглеждания на спорни точки с 29:31.

Снимка: БТА

Вторият гейм започна по сходен начин, защото играта беше абсолютно равностойна, с равенство при 16:16.

Тогава обаче последва ужасна за нас серия на словенците от три поредни точки и аванс от 19:16. От тази позиция словенците не изпуснаха гейма и с 25:22 дръпнаха с 2:0.

Третият гейм бе не по-малко драматичен, а в него България сериозно трябва да съжалява, че не спечели.

Родният тим имаше цели седем геймбола, първият при 24:23, последният при 30:29, но за съжаление нито един от тях не бе реализиран.

Ключовият момент бе мощен сервис на Можич при 30:30, който доведе до мачбол за Словения, а той бе реализиран за крайното 3:0.