Полша би с 3:0 (26, 26, 22) Сърбия в групата от финалната фаза на Световното първенство по волейбол, но поражението бе "сладко". Сърбите се класираха на полуфинал, след като взеха достатъчно точки в мача - 74, за да са недостижими.

Така три от полуфиналистите са ясни - Сърбия, Бразилия и САЩ, а тази вечер в мача Италия - Полша ще се реши кой ще е четвъртият.

Домакините от "скуадра адзура" имат нужда от победа, без съперникът да направи повече от 60 точки. Тоест - изключително трудна задача...

Поляците и сърбите стават все по-съмнителни на първенството. В последен мач от втората групова фаза западните ни съседи пак паднаха с 0:3 от същия съперник, но без да се напъват (17, 16, 14) и напред отиде Полша, за сметка на Франция.

Сега и двата тима са доволни, като на сърбите бяха необходими 53 точки. Полша пък реално акумулира достатъчно добър актив, за да бъде трудно достижима от Италия.

Днес в 18 ч Бразилия и САЩ ще определят кой ще е първи и кой - втори в групата, което има значение за съперника на полуфинала.

В 22,15 ч Италия има ужасно трудната задача срещу Полша. И двата мача ще бъдат излъчвани по БНТ 3.