Селекционерът на България по волейбол Пламен Константинов не пропусна да отвърне на водопада от критики, дошъл в навечерието на Световното първенство, на което сме домакини заедно с Италия.

След чудесния старт и 3:0 над Финландия в неделя вечер във Варна, треньорът похвали отбора си, но и тръгна в контраатака.

"Хубаво начало, чиста победа - коментира селекционерът Константинов. - Като резултат това бе най-доброто, което можеше да очакваме за старт на Световното първенство. Като игра има плюсове, които да добавим в следващите мачове.

Тук са сигурно най-добрите ни волейболисти, нека кажем - поне по моя преценка. Чух коментари, че има много силно изявени играчи, които не сме повикали...

Това са хора, които не играят в клубовете си в измислени първенства и нямат изигран един мач, но те били толкова големи, че трябва да са в националния отбор.

Това са най-добрите ни волейболисти в момента, според мен. Ако следващият треньор прецени, че са други, разбира се - това е въпрос на избор.

Не казвам, че трябва да сме на едно мнение, но според мен хора, които нямат нищо общо с волейбола от 25-30 години поне малко по обрано да се изказват. Всеки да си коментира неговия ресор.

Може би този отбор няма супер звезди и трябва да заложим на някакъв колектив, на някаква сплотеност.

Всички неща, които се изговориха за скандали и разправии дойдоха от хора, които не сме им видели очите в залата. Това, че някога си играл волейбол не означава, че си компетентен за всичко."