Марица отново загуби в Шампионската лига - 2:3 гейма от френския Безие в Пловдив, след като се бори за всяка точка в голяма драма. Срещата завърши 27:29, 25:23, 17:25, 25:16, 12:15, а с това българският първенец записа пето поражение от пет двубоя в групата си в най-силния европейски турнир.

Надеждите бяха, че точно в този мач може да дойде първата победа в групата, но... не се случи. Марица категорично не бе далеч да го стори, но изпусна психологически момент след спечеления убедително четвърти гейм. Все пак стигна до първа точка, защото двата гейма дават именно това на българките. До този момент те бяха спечелили общо една част в предишните си четири мача.

Този тим не спира да изумява с доминацията си у нас - вече 7 години той е непобеден в какъвто и да е двубой в България! Но на европейската сцена нещата са различни.

Първият гейм бе изключително равностоен, като при 26:25 Марица имаше точка да го затвори, но изпусна шанса си. И дойде 27:29 за гостите, които бяха спечелили първата среща с пловдивския отбор с 3:0 на старта на груповата фаза.

Вторият гейм тръгна много различно - Марица поведе с 10:1, което подлуди залата. Но дойде голям срив - французойките изравниха при 15:15, а после поведоха с 19:15, като направиха удивителна серия от 18 точки срещу пет за нашите. И, както става в този спорт, отново се стигна до обрат, напук на логиката - българският шампион се вдигна и взе гейма на 23.

Третата част бе тежко поражение, като сякаш Безие усети някаква моментна слабост у нашите. Загубихме на 17, но все още имаше възможност за обрат. И в четвъртия гейм нещата се обърнаха сякаш огледално - Марица отнесе госта с огромна лекота, стигайки до аванс от 8-9 точки, за да затвори на 16. Тайбрек трябваше да реши срещата.

В него поведохме с 5:3, но отново дойде срив, като състезателките на Марица сякаш се понесоха и на ентусиазма от публиката. Французойките показаха по-хладен разум, бяха и по-прецизни в завършващата фаза и спечелиха с 15:12.

"Беше битка, играхме като равен с равен - каза треньорът на Марица Борислав Крачанов. - Не ни стигна търпението в тайбрека. Доволен съм от това, което дадоха момичетата. Във втората част на този пети гейм станахме по-нервни и нещата се наклониха към тях. Но показахме добра игра."

В групата Марица е последен с 0-5, като остава едно домакинство на 15 февруари срещу руския Динамо (Казан), който преследва първото място в битка с Фенербахче.