Белгиецът излезе пред камерите след края и призна грешките си. Но това не намали присмехулния и садистичен водопад от мемета, гифчета и колажи в интернет за куриоза да ти вкарат два гола между краката в един мач.

"Аз съм виновен изцяло за първия гол - каза Куртоа. - Видях, че Меси влиза отдясно, което е с неудобния му крак, и очаквах центриране. Не реагирах достатъчно бързо, за да затворя пътя на топката под краката ми. Няма какво да се крия зад съотборниците, това е истината."

"Евротунел", пише испанският в. "Марка" в заглавие на първа страница под снимката на въпросното попадение. Визира се, разбира се, "тунел" през краката на Тибо.

В туитър е пълно с майтапи, базирани върху прочутите и познати в махленските мачлета "мрежички", както и шеговито представяне на екипа на "Челси" за следващия сезон, в който Куртоа ще е не с къси гащета, а с дълга вечерна рокля. Да спира топката...

"Не бива да обвиняваме само вратаря - опита да укроти нещата Антонио Конте, мениджърът на "Челси". - Изпълненията на Меси бяха от световна класа, а Тибо ни е спасявал в много други случаи."

Но интернет е безпощаден. Куртоа няма да иска да сърфира много из световната мрежа днес...