Главен съдия на двубоя ще бъде Стефан Спасов, с помощници Никола Джугански и Николай Ангелов, предаде "Фокус".
Лагерът на "сините" е раздиран от проблеми в състава. Заради контузии от състава отпаднаха Христо Йовов и Георги Петков. Въпреки това, наставникът на тима Емил Велев е оптимист и очаква отборът му да победи. Треньорът на символичните домакини Любослав Пенев смята, че няма фаворит и очаква мачът да бъде 50/50.
СЪСТАВИТЕ
ЦСКА ще може да разчита на всички свои футболисти, с изключение на дълготрайно контузения Владимир Манчев. Той ще бъде извън игра до края на сезона. Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев определи група от 18 футболисти за предстоящия шампионатен мач с Левски: Ивайло Петров, Даниел Беконо, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Йордан Минев, Иван Иванов, Кирил Котев, Александър Бранеков, Фелипе Машадо, Тодор Янчев, Маркиньос, Давид Силва, Удоджи, Руи Мигел, Дормушали Саидходжа, Александър Тонев, Атанас Зехиров, Здравко Лазаров. Старши-треньорът на Левски Емил Велев определи група от 20 футболисти, на които ще разчита в днешния двубой от 26-ия кръг на първенството с ЦСКА. Сред тях не фигурират лидерите на тима Георги Петков, Георги Иванов и Христо Йовов. Тримата са с контузии и не успяха да се възстановят за дербито с ЦСКА. В групата се завръща възстановения защитник Юсеф Рабех.
Групата на Левски:
Георги Иванов -Гонзо, Божидар Митрев, Цветан Димитров, Виктор Генев, Живко Миланов, Юсеф Рабех, Рашид Тиберканин, Георги Сърмов, Георги Христов, Веселин Минев, Мирослав Иванов, Иван Цачев, Жоазиньо, Давид Бистрон, Зе Соареш, Дарко Тасевски, Лусио Вагнер, Лъчезар Балтанов, Владимир Гаджев, Фелипе Да Коща, Йордан Милиев.
БИЛЕТИТЕ
И в деня на мача ще се продават билети за дербито между ЦСКА и Левски. Срещата е днес, от 17,45 ч. на НС "Васил Левски". За феновете на ЦСКА: Ще има каси до езерото „Ариана” и на улица „Гурко” с работно време 11,00 до 18,45 ч. За феновете на Левски:
Пропуски ще се продават на касите на стадион „Васил Левски" откъм новата метростанция (от 10,00 ч. до началото на мача) и в кафето на фенклуба на бул „Черни връх" (от 11,00 ч. до началото на мача). Цените на билетите са както следва: - сектор А – цена 10.00 лева - сектор В – цена 8.00 лева - сектор Г – цена 2.00 лева - сектор Б – цена 5.00 лева
ПОЛИЦИЯТА
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за гарантиране на реда по време на дербито Левски – ЦСКА. От 15 часа ще бъде спряно движението на моторни превозни средства от бул. “Евлоги Георгиев” по ул. “Гурко” и бул. “Драган Цанков” от Телевизионната кула до стадиона. За нормалното пропускане на зрителите на стадиона от 15 часа ще има готовност за отваряне на всички входове. По изричното настояване на ръководството на БФС няма да бъдат допускани зрители с чадъри, шишета с минерална вода, както и с лесно запалими предмети и факли. На стадиона няма да се допускат фенове в нетрезво състояние. В охраната на футболната среща ще участват 1355 служители на реда, като голяма част от силите на реда ще бъдат разположени и в районите на спирките на градския транспорт и по основни направления на предвижване на феновете. Преди мача ще бъде извършена щателна предварителна проверка на стадиона с полицейски кучета и от екипи на ДОТИ-МВР за укрити пиротехнически средства. СДВР предприема всички необходими мерки за гарантиране сигурността на столичани, гости и феновете и на двата отбора.
СТАТИСТИКАТА
Голмайстор в дербито между ЦСКА и Левски е бившият нападател на "сините" Наско Сираков. Със своите 12 попадения в мрежата на "червените" бившият изпълнителен директор на Левски си е спечелил завинаги място в сърцето на „сините” фенове. След Сираков с 11 гола се нарежда Георги Иванов - Гонзо. С по 10 следват Иван Колев (ЦСКА), Димитър Йорданов - Кукуша и Павел Панов (Левски). В статистиката влизат само мачовете между двата тима за първенство. Покойният футболист на ЦСКА Иван Колев е рекордьор по участия в дербито между "сини" и "червени" в първенството на "А" група с 27 мача срещу Левски. Двата тима се срещат в събота от 17,45 ч на стадион "Васил Левски". №1 на Левски за всички времена е Стефан Абаджиев - Теко. Той има 25 двубоя срещу ЦСКА. Толкова участия има и Панайот Панайтов - Гацо (ЦСКА). В събота ще се изиграе 123-ото дерби между ЦСКА и Левски за първенството на „А” група, установи справка на Агенция „Фокус”. До този момент „сините” водят с 9 победи повече от своя съперник. Левски има 48 успеха. Равенствата са 35, а победите на ЦСКА са 39.