"Не съм очаквал смяната. Снощи собственикът се върна от Израел и пожела да се видим. Прави му чест че ми каза всичко в очите. Говорихме надълго и нашироко. Приех уволнението си, нямах друг изход. Ще помисля по новата офертата и реша, какво да правя. Искам да работя като треньор. Имах 3-4 предложения, но вече е късно, отборите се подготвят за сезона", каза Велев пред "Ринг".
"Разочарование в подобен момент винаги има. На моменти може да сме били неубедителни, но направихме и силни мачове. Не се става случайно шампион на България. Трябваше да вземем и купата. Още десет пъти да играем с Пирин, ще вземем 9 победи и 1 мач ще завърши наравно. Единствено не съм доволен от мачовете с Локо (Сф). Смея да твърдя, че срещу ЦСКА, Литекс, Черно море и Черноморец сме били с 1-2 класи над противника. В момента отборът е по-силен от миналата година. Шансът за влизане в групите на ШЛ е голям и съжалявам, че няма аз да съм треньорът", направи оценка на работата си бившият треньор.
По повод коментара на Тодор Батков, че в отбора не е имало дисциплина Велев сподели: "В един отбор има над 30 играчи и 30 различни характери. Винаги има търкания. Държа на дисциплината и такава имаше. Има случаи, когато футболисти са засечени по заведения, но какво да направя? Да ходя след тях да ги наглеждам ли? Отборът събра сили в тази тежка година. След огромното плюене по играчите, собственика и мен, станахме шампиони. За мен това е равносилно на подвиг."
"Слабо познавам новия треньор, най-вече го помня от работата му с Муслин. При него има дисциплина, бил е в няколко отбора. Надявам се този човек да изведе Левски до целите, които си е поставил", завърши Кокала.