Домакините от Стара Загора, които се върнаха в елита на българския футбол, поведоха в резултата в 26-та минута на срещата. Костадин Видолов подаде на Писаров, който изведе Георги Андонов сам срещу стража на "железничариите" Галев и нападателят на "зелените" се разписа за 1:0.
Локомотив София обаче успя да изравни резултата в 74-та минута. След бърза контраатака на столичани, Мартин Камбуров изведе хубаво новото попълнение Дерек Асамоа, който с плътен удар не остави шансове на Пейков за 1:1. Слави Жеков обаче успя да донесе победата за Берое със своя гол в 82-та минута. Жеков стреля от фаул, топката се удари в стената, но след неговата добавка кълбото удари лявата греда на гостите и се озова в мрежата на Локомотив София.
Така старозагорци спечелиха трите точки и оглавяват класирането в "А" група преди изиграването на останалите срещи от кръга. Утре са двубоите Локомотив Мездра - Литекс, Монтана - Литекс, Пирин - Миньор, Левски - Ботев, в неделя са мачовете Локомотив Пловдив - ЦСКА и Черноморец - Черно Море, а в понеделник Спортист Своге приема Славия.