Голдън Стейт започна с убедителна победа финалната серия в Западната конференция на плейофите в NBA. Шампионите спечелиха със 116:94 срещу Портланд в Oracle Arena. Очакваният с голям интерес дуел между двете най-динамични гардови двойки в лигата беше спечелен категорично от Стеф Къри и Клей Томпсън, които надиграха Деймиън Лилард и Си Джей Маккълъм в първия мач от серията. Къри вкара 36 точки и изравни личното си най-добро постижение от вкарани тройки в един плейофен мач с 9 точни стрелби от далечно разстояние. Другата половина от Splash brothers добави 26 точки, а Уориърс поведоха в първата четвърт (27:23) и не погледнаха назад до края.

Много грешки, лимитирано нападение и неефективна защита от Портланд бяха част от проблемите на гостите, които играят на финал на конференцията за първи път от 19 години насам. Лидерът на Трейлблейзърс, Деймиън Лилард, вкара едва 4 от 12-те си стрелби и завърши с 19 точки, а беззъбото нападение на гостите бе "подкрепено" от едва 17 точки на Си Джей Маккълъм.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очакваната историческа първа среща на паркета между двама братя на финал на конференция също не донесе интригуващи моменти. Сет Къри (Портланд) и Стеф Къри (Голдън Стейт) се изправиха един срещу друг в няколко кратки епизода от мача, но резервният гард на гостите се отчете с едва 3 точки за 19 минути.

Мач номер две от серията е в нощта на четвъртък срещу петък българско време, а домакинското предимство отново е за шампионите от Голдън Стейт.