Милуоки поведе във финалите на Източната конференция в NBA след победа 108:100 срещу Торонто. Сблъсъкът между двата отбора с най-много победи в редовния очаквано предложи качествен баскетбол, високо темпо и напрежение до края. 

Мачът започна чудесно за гостите, които стартираха с 52% успеваемост при стрелбата в първата част и вкараха 6 тройки от 13 опита. Преходът в защита, който е особено важен срещу Янис Антентокумпо също бе на ниво и така Торонто уверено поведе с двуцифрена разлика още след 12 минути игра - 23:34.

Във едва втория си мач в тези плейофи Малкълм Брогдан даде разликата в началните минути на втората част за Милуоки. Възстановеният от контузия гард вкара три стрелби от разстояние през първото полувреме, в което звездата на отбора Янис Антетокумпо се отчете с 13 точки и 9 борби. Торонто обаче не се притесни особено и запази аванса си на полувремето, макар и сведен до 8 точки при 51:59

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Звездата на Торонто Кауай Ленард добави 14 точки към актива си от първото полувреме, за да завърши третата част с 29точки.

Крилото обаче изразходва немалко енергия и в последните решителни минути не успя да довърши започнатото. Въпреки 30 точки от плеймейкъра Кайл Лаури(7 от 9 от тройката), Ленард вкара едва 2 точки в последната част, а това бе недостатъчно срещу Милуоки. Бъкс методично стопиха изоставането си и макар да губеха със 76:83 преди последната четвърт успяха да заслужат победата. 

Агресивно второ полувреме на Ерик Бледсоу и 24 точки с 14 борби от Антетокумпо бяха два от факторите за победата на Бъкс, но може би най-големият се оказа великолепния мач на Брук Лопес. Центърът, който вкарваше средно по 8 точки в плейофите до момента за Милуоки завърши с 29 сред които 4 тройки, а в представянето му изпъкнаха още 11 борби и 4 чадъра.

Вторият мач от серията е в ранните часове на съботния ден отново в Милуоки, след което сблъсъкът се мести в Канада за мачове номер 3 и 4.