Освен блестящ баскетболист, Денис Родман е познат на света и като една от най-лудите глави в света на спорта.

Сред една от десетките странни случки в живота на Родман бе изненадващото му пътуване до Северна Корея през 2013-а.

Там Родман се сприятелява с лидера Ким Чен Ун. Две личности сякаш от различни планети, се оказват в отлични отношения и с редица общи интереси и теми за разговор.

Бившият баскетболист бе гост в подкаста на Майк Тайсън, където разказа за приятелството си с лидера на Северна Корея, както и любопитна история за напиване с водка и пеене на караоке.

"Попитаха ме дали искам да отида до Северна Корея, а аз веднага се съгласих. Мислех си, че ще поразцъкам баскетбол, ще раздавам автографи и това е. Не знаем нищо за тази страна, доста глупаво, нали?

Споделих на агента си, че стига да съм в безопасност, тръгвам. Беше много готино, слизам от самолета и ме очаква червен килим, всеки около мен е в костюм. Имаше 80 човека с костюми около мен, които ме питаха дали съм щастлив в Северна Корея.

Когато се запознах с Ким Чен Ун, първоначално помислих, че ще ме арестуват. Някакви хора ме отведоха, започнах да се чудя какво ли съм направил в Америка, че ме отвеждат.

Вместо това обаче се озовах в баскетболна зала. Заведоха ме на специално място на трибуните, където имаше бюро и всички тези кралски столове, може би бяха 20. Следващото, което помня е, че 22 хиляди корейци станаха на крака и започнаха да ръкопляскат адски силно.

Веднага помислих, че се радват да ме видят и им помахах. Тога един човек зад мен ми каза: "Това не е за теб, за него е", сочейки ми Ким Чен Ун. Но какъв е този човек веднага попитах, обясниха ми, че е техният лидер, а аз дори не знаех за какво става въпрос, чудех се какъв точно лидер.

Просто не можех да повярвам, хората плачеха, опитваха се да го докоснат. Веднага щом нещата се поуспокоиха той седна и започна да ми говори на корейски. Имахме преводачи, той ме питаше дали харесвам страната му.

Почти веднага ми призна, че е искал Майкъл Джордан, но той му е отказал.

Поприказвахме си, гледахме мач, а той не спираше да говори за баскетбол, явно беше голям фен. След което ме покани да вечеряме, а това се оказа луд купон.

Каза ми, че компанията ми му допада, предложи ми вечер с водка, караоке и момичета.

Следващото, което помня, е че бяхме адски пияни. Той започа да пее на караокето, крещеше на корейски, аз нямах идея какви ги приказва. След това се появи хор от 18 момичета, които изпяха някаква песен, всеки пляскаше.

След щурото пътуване, с Ким останахме приятели. Не се интересувам от политика, никога не говоря по тази тема. Видях военните навсякъде, видях оръжия, ракети, но аз съм спортист, не политик".

Родман също така споделя, че е прекарвал време на Ким Чен Ун и семейството му на техния остров. Играел си е с малката му дъщеря, като дори й е подарил баскетболен екип.

Заради тези контакти обаче телефоните му се следят непрестанно. Баскетболната звезда признава, че използва стари телефони, когато говори с корейския лидер.