Българската федерация по баскетбол излезе с официално изявление по повод скандала с треньора Константин Папазов, който е настоящ президент на БК Левски 2014.

В подкаста на Тото баскетболният спец разказа как е остригал насила едно от бившите си гаджета, тъй като му е изневерила с най-добрия му приятел.

Случаят предизвика скандал и принуди рапърът Тото и Папазов да се извинят официално.

Ето какво написа президентът на баскетболната федерация Георги Глушков:

Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста "При Тото".

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия - психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол