Титлата в родното баскетболно първенство отново ще се реши от сблъсък между грандовете, не липсват и изненади.

Днес от 19:00 Балкан излиза срещу Левски в сблъсък. Статистиката е на страната на тима от Ботевград, като той е спечелил пет от шестте изиграни двубоя през настоящат кампания. Те победиха "сините" три пъти в НБЛ и два пъти в Балканската лига. По традиция феновете на двата отбора имат негaiтвни сантименти един към друг. Не са били редки случаите, когато се е стигало до насилие. Само преди месец и половина в полуфинала за купата, агитките на двата отбора нахлуха на игрището и започнаха физическа саморазправа.

Левски страдаше от определени проблеми през сезона. След мача с Берое, който се игра преди няколко дни, треньорът на "сините" Димитър Ангелов сподели за язвите в отбора. Понякога баскетболистите на Левски просто губят мотивация. Със сигурност такава няма да липсва срещу ботевградския тим.

"Повечето играчи бяха дошли на разходка. Имам забележка към играчите ми заради отношението, което показаха. Очаква ни тежка серия срещу Балкан. Те имат предимство с домакинството и публиката", сподели Ангелов. 

Буйният нрав Константин Папазов също хвърля допълнителен заряд и напрежение в предстоящата среща. Тити редовно си е позволявал да отправя иронични и хапливи коментари към тима на Балкан, което създава предпоставка за ексцесии. Само с един коментар от социалните мрежи той може да взриви феновете на противника, което да покачи градусите.

ВСИЧКИ ПОЛУФИНАЛИ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО ПО MAX SPORT >>

Другата двойка е Спартак(Плевен) и Рилски Спортист. Двубоят също ще се играе в Ботевград, като първата среща е насрочена за петък. 

Треньорът на плевенчани Тодор Тодоров спести гръмките изказвания, които включват надежди за титла. Основната цел на клуба е изпълнена, а именно влизането в четворката. Рилски Спортист е фаворит за този двубой. Отборът е настоящ носктел на купата, но в миналото сме виждали много изненади.

"Изпълнихме и двете си цели за сезона. Да напълним залата и целият Плевен да мисли за баскетбол, както и да влезнем в четворката. Не обичам думата аутсайдери. Няма напрежение. Ще излезнем и ще се борим", каза Тодоров , след победата над Черноморец.

Рилски Спортист е фаворит за този двубой. Отборът е настоящ носител на купата, но в миналото сме виждали много изненади.