Играчът на Атланта Хоукс в НБА Чандлър Парсънс може да е изиграл последния си мач от своята баскетболна кариера.

31-годишният състезател бе блъснат от пиян шофьор на 15 януари и първоначално информацията от неговия отбор бе, че има само сътресение.

От адвокатската кантора, който е наел, твърдят, че става дума за много тежки перманентни травми, които може да застрашат кариерата на играча.

Парсънс е карал към вкъщи след тренировка и става част от катастрофа с три автомобила. Единият от другите шофьори е арестуван и са му повдигнати обвинения заради алкохол в кръвта.

Освен че има мозъчни травми, Парсънс е претърпял поражения по врата и раменете си. Той е в деветия си сезон в НБА, след като през 2011-а бе избран от Хюстън Рокетс като втори в драфта. Сега е в първия си сезонв Хоукс, като игра само в мача и е със среден актив 2,8 точки, 1,4 борби и 10,8 минути.

Играл е още за Далас Маверикс и Мемфис Гризлис.

Много фенове вярват, че кариерата на Парсънс така или иначе вече е приключила, след като договорът му изтече в края на сезона - не заради травмите, а заради представянето му.

Най-вероятно играчът ще повдигне дело за финансово обещтетение. Неговата кариера е пред своя край, след като бе изпълнена с множество контузии и няколко операции.