Отборът с най-много победи досега през сезон 2019/2020 в НБА затвори тренировъчния си комплекс. От Милуоки Бъкс са се решили на това действие, след като са получили резултатите от поредната порция тестове за COVID-19 сред служителите на клуба.

Не е ясно дали това се случва след един или повече положителни тестове, но решението на Бъкс е факт. Милуоки има 53 победи в 65 изиграни мача, а в четвъртък баскетболистите трябва да пътуват за Флорида, където ще се доиграе сезона в Лигата.

Милуоки не е единственият тим, който прави нещо подобно. Сакраменто Кингс също са спрели достъпа до тренировъчния си комплекс, след като е регистриран положителен тест на човек от отбора.

В последната седмица четири други отбора също затвориха тренировъчнит4е си комплекси поради сходни приични - става дума за Денвър Нъгетс, Маями Хийт, Лос Анджелис Клипърс и Бруклин Нетс.

Сезонът в НБА трябва да бъде подновен на 30 юли в "Дисни Уърлд" във Флорида. Там на играчи и треньори ще бъде осигурена изолирана среда и ежедневни тестове, като контактите им с външния свят ще ъдат изцяло спряни. Тимовете ще започнат да пристигат още тази седмица, за да проведат тренировъчните си лагери преди рестарта. 

Ако даден играч е заразен с коронавирус, то той трябва да изкара задължителната карантина и да даде два отрицателни теста, за да може да пътува за Флорида.

От 23 юни насам общо 25 играчи са дали положителни тестове за заболяването. Това са направили и 10 души от треньорските щабове на отборите.