Телевизионният анализатор и бивш баскетболист Джей Джей Редик беше представен като треньор на Лос Анджелис Лейкърс. "Езерняците" са вторият най-успешен отбор в историята на НБА със своите 17 титли, а сега се спряха на човек без какъвто и да било опит в професионални баскетбол като наставник.

Именно това, че досега не се е занимавал с това, повдига доста въпросителни относно назначението. Самият Редик се пошегува с темата на пресконференцията, на която бе обявен за треньор на калифорнийския тим.

"Досега не съм бил треньор в НБА. Не знам дали сте чули за това", обяви току що навършилият 40 години бивш баскетболист. Редик бе колежанска звезда в редицие на Дюк, а при професионалистите прекара 15 години и бе известен като един от най-стабилните стрелци от зоната за три точки. След края на кариерата си бе анализатор за ESPN и АВС, а също така в последните месеци - водещ на подкаст заедно със звездата на Лейкърс ЛеБрон Джеймс.

"През последната година прекарах доста време в разговори с треньори, генерални мениджъри... Исках да разбера какво се случва в главите им. Откакто миналия сезон бях на интервю за работата в Торонто, вече бях наясно, че искам да се занимавам с това", обяви Редик.

"За момента приключвам с подкастите. С ЛеБрон не сме говорили за възможността да работя в Лейкърс до миналия четвъртък, когато се чух с него 30 минути, след като получих предложението. И всичко това бе напълно целенасочено", добави новият треньор на Ел Ей.

"Искам да стана велик треньор в НБА и да печеля титли. И същевременно да помагам на играчите си да извлекат най-доброто за възможно най-дълго време в кариерите си на най-високо ниво", обобщи ситуацията той.

Редик държи няколко рекорда на няколко различни отбора, свързани със стрелбата от тройката. През сезон 2015/2016 той завършва с 47.5% успеваемост като част от Ел Ей Клипърс - най-доброто постижение в клубната история, а също така вкарва и 201 тройки за тима през 2016/2017, което също е рекорд.

Негови са върховите постижения за най-много тройки в един сезон за Филаделфия (240 през 2018/2019) и за успеваемост от зоната за 3 точки за Ню Орлиънс (45.3% през 2019/2020).