Кариерата на един от най-талантливите български гардове Мартин Ангелов ще продължи в нов университет. След като прекара първата си година на университетско ниво в Рейнджър Колидж, Ангелов ще продължи от новия сезон в състава на Стоктън Юнивърсити. От възможните три опции гардът реши да смени Тексас с Ню Джърси и избра един от конкурентните университети в този щат на колежанското първенство. Стоктън Юнивърсити е с отлична баскетболна програма, печели конференцията си NJAC с постижение през миналия сезон с 15 победи и 3 загуби, а цялостното представяне за сезона е впечатляващо с 26 победи и само 5 загуби.

Стоктън Юнивърсити ще има цели 12 състезатели последна четвърта година в ростера на отбора, но това не попречи на старши треньора на тима Скот Битнър да се пребори за привличането на Мартин Ангелов в състава.

"Познавам Ангелов още от гимназията и следя отблизо изявите му. Мисля, че неговото отношение и работна етика към играта, боравене с топка и невероятна стрелба, както и вземането на правилни решения ще направят нашия отбор по-добър за предстоящия сезон", казва Битнър за Ангелов. "Много се радвам, че ще му бъда треньор и се надявам да го задържим в следващите години."

Ангелов бе част от националния отбор на България до 20 години през изминалото лято. Гардът направи средно по 6.8 точки, 2.2 борби и 2.0 асистенции за 17.2 минути средно в изиграни 5 мача от Евробаскет 2022 за дивизия Б в Грузия.

България завърши на седмото място на шампионата след актив от 3 победи и 3 загуби.

Сезонът в Стоктън Юнивърсити ще бъде втори от колежанската кариера на Ангелов и стартира в началото на ноември. Подготовката на тима пък започва веднага след като започне семестъра в университета, тоест в началото на септември.