Звездата на Мемфис Джа Морант най-сетне наруши мълчанието си около скандала, в който собственоръчно се замеси.

Гардът бе заснет как размахва пистолет в нощен клуб в Колорадо, което му донесе сериозни главоболия и той не е играл от 4 март насам. НБА обаче реши да не му налага особено сурова санкция и Морант ще се върне в игра след броени дни, на 20 март, когато изтича наказанието му от общо осем мача.

Сега 23-годишният баскетболист даде и първото си интервю след случая, което бе пред Джейлън Роуз - уважавана от всички играчи фигура с близо 15 години опит и почти 1000 мача в НБА.

"Наясно съм с това какво мога да загубя. Трябва да бъда по-отговорен, по-умен и да стоя настрана от всички лоши решения", заяви баскетболистът и подчерта, че оръжието не е било негово, но не влезе в детайли откъде и как се с сдобил с него.

"Аз не съм такъв човек. По никакъв начин не подкрепям насилието и поемам пълна отговорност за действията си. Направих лоша грешка и виждам как променям собствения си имидж така. Но в бъдещето ще покажа на всички кой всъщност е Джа и ще променя гледната точка на хората", добави още той.

"Във въпросния клуб онази вечер просто се опитах да се спася от всички. Това по никакъв начин не ме описва. Не съм това, което се показва по медиите. Във времето, в което не бях с отбора, се опитах да стана по-добър и отговорен", сподели Морант.

Той също така бе категоричен, че повечето инциденти, в които се е замесвал досега са "лъжа".

Mеждувременно Стеф Къри наниза 50 точки, но и това не спаси Голдън Стейт от поражение като гост на Лос Анджелис Клипърс. Уориърс отстъпиха със 126:134, допускайки поражение №34 за сезона (27 от загубите са в гостувания). Кауай Ленърд се отличи с 30 точки за победителите, а Пол Джордж добави 24.

Останалите резултати:

Сан Антонио - Далас 128:137

Минесота - Бостън 102:104

Хюстън - ЛА Лейкърс 114:110

Чикаго - Сакраменто 114:117

Маями - Мемфис 138:119

Кливланд - Филаделфия 109:118