Българският баскетболен национал Александър Везенков направи кратка равносметка на изминалия сезон с гръцкия Олимпиакос. Спортист №1 на България за 2022 благодари на съотборниците си и феновете на тима с пост в социалните мрежи.

А публикацията бе приета от мнозина като сбогуване с гръцкия отбор и смяна на клубната принадлежност.

"Спомняйки си за този незабравим сезон, съм благодарен на съотборниците си, треньорите и цялата организация Олимпиакос, както и разбира се, на семейството ми за тяхната невероятна подкрепа, написа Везенков в Instagram. - Също така на нашите изключителни фенове, чиято енергия и страст бяха движещата сила зад нашия успех.

Борихме се заедно, печелихме и постигнахме страхотни неща. Освен това плакахме и вкусихме загубата, но тези моменти ни превърнаха в несломим екип. Станахме по-силни и по-решителни. Успехът е не само дестинацията, а пътуването на един отбор, който никога не се предава. Благодаря на всички", добави той.

Везенков има договор с Олимпиакос до 2025 година, но има възможност да се насочи към НБА, където правата му се държат от Сакраменто Кингс.

Засега Саша все още не е взел окончателното си решение как ще продължи кариерата му, като се очаква скоро да има повече яснота.